Κυριακή, 29 Νοεμβρίου, 2020

Μόνο το 7% πάει στη Γ’ Λυκείου – Τι γίνεται με εκπαιδευτικούς κι ολοήμερο

Μόνο το 7% πάει στη Γ’ Λυκείου – Τι γίνεται με εκπαιδευτικούς κι ολοήμερο

Aναλυτικά τα στοιχεία για όλες τις βαθμίδες

Με συνολικά ελάχιστους μαθητές στις αίθουσες συνεχίζουν να λειτουργούν τα Λύκεια της Δυτικής Ελλάδας με τα ποσοστά στην Γ΄ τάξη να είναι πλέον μονοψήφια και να φθάνουν περίπου στο 7,5%.

Χαμηλά είναι τα ποσοστά συμμετοχής και στις υπόλοιπες τάξεις με την Α’ και Β΄ Λυκείου να παρακολουθεί κανονικά τα μαθήματά τους μόνο περίπου το 21% των παιδιών.

Υψηλότερα είναι τα νούμερα στα Γυμνάσια όμως κι εκεί η τάση ήταν σαφώς πτωτικής και πλέον μόνο περίπου τα μισά παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο. Τα ποσοστά στα Γυμνάσια είχαν ξεκινήσει από το 60% και πλέον κυμαίνονται μεταξύ 50% με 52%.

Σαφώς καλύτερα είναι τα πράγματα στα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία όπου φαίνεται πώς η συμμετοχή, λόγω και των ελάχιστων κρουσμάτων κορωνοϊού στην χώρα, υπάρχει ανταπόκριση. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το thebest.gr, στα Δημοτικά το 80% των παιδιών πηγαίνει σχολείο, ενώ και το 70% των νηπίων συμμετέχει στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Θέμα έχει προκληθεί και με την απουσία εκπαιδευτικών τόσο από τη δευτεροβάθμια όσο και από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Τα κενά όσων έχουν πάρει άδειες για διάφορους λόγους έχουν υποτυπωδώς καλυφθεί από άλλους εκπαιδευτικούς που κατά βάση απασχολούνταν στο ολοήμερο το οποίο δεν λειτουργεί.

Αυτή όμως είναι σαφώς μια λύση ανάγκη ώστε να μην μένουν τα παιδιά χωρίς ενασχόληση κι εκτός αιθουσών, όμως γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι δεν μπορεί να αποτελέσει μια μόνιμη απάντηση. Και τούτο γιατί οι εκπαιδευτικοί των ολοήμερων δεν γνωρίζουν επ’ ακριβώς πόσο έχει προχωρήσει η κάθε τάξη και πώς θα πρέπει να κινηθεί μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Επιπλέον το πρόγραμμα των μαθημάτων δεν βγαίνει όπως θα έπρεπε, καθώς οι εκπαιδευτικοί αυτοί σε αρκετές περιπτώσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, ρωτάνε τα ίδια τα παιδιά τι μάθημα θέλουν να κάνουν.

Μάλιστα σε περίπτωση που, όπως αναφέρουν άλλες πληροφορίες, υπάρξει επανέναρξη του ολοήμερου, το πρόβλημα θα ενταθεί αφού τα κενά δεν θα μπορούν καν να καλυφθούν έστω και με αυτόν τον τρόπο. Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι η σίτιση συνεχίζεται, με περιορισμένες μερίδες όμως καθημερινά καθώς, λόγω κορωνοϊού, δεν υπήρξε δεύτερος κύκλος ενσωμάτωσης παιδιών.

Πηγή: thebest.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. επιλεκτικές απουσίες

    Υπάρχουν και γονείς και κηδεμόνες, οι ίδιοι που συναινούν στην απουσία των παιδιών τους από την Γ΄Λυκείου των σχολείων , στην παρουσία όμως -τις πρωινές ώρες!- σε άλλα εκπαιδευτήρια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.