Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022

Μοσχολιός: «Άπραγοι και αδιάφοροι για το παλιό Νοσοκομείο Αγρινίου»

Μοσχολιός: «Άπραγοι και αδιάφοροι για το παλιό Νοσοκομείο Αγρινίου»

mosxolios1-278x300Με αφορμή τις δηλώσεις του διοικητή της 6ης  ΥΠΕ κ. Γιαννόπουλου για διάθεση του παλαιού Νοσοκομείου Αγρινίου για φιλοξενία προσφύγων, ο πρώην Δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δυστυχώς επιβεβαιώνονται οι φόβοι μας ότι όσο μένουν αναξιοποίητες οι εγκαταστάσεις του παλαιού Νοσοκομείου, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος να διατεθούν για χρήσεις αντίθετες με τα συμφέροντα της πόλης μας.

Από πολύ νωρίς και πριν ακόμα από τη μεταφορά του Νοσοκομείου, επεσήμανα αυτό τον κίνδυνο στους υπουργούς της τότε κυβέρνησης κ.κ. Σαλμά και Γεωργιάδη και τους κατέθεσα την 357/2013 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που περιλαμβάνει τα εξής:

‘’1.Τη λειτουργία στις εγκαταστάσεις του παλαιού Νοσοκομείου, Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου, που θα εξυπηρετεί μια περιοχή 100.000 κατοίκων και θα αποσυμφορήσει το νέο Νοσοκομείο.

2.Τη μεταφορά στις εγκαταστάσεις του παλαιού Νοσοκομείου των Διοικητικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ  που σήμερα στεγάζονται σε ενοικιαζόμενο κτίριο επί της Εθνικής οδού.

3.Τη μεταφορά στις εγκαταστάσεις του παλαιού Νοσοκομείου των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ που σήμερα στεγάζονται σε δημόσιο κτίριο στην Πλατεία Δημάδη, ώστε να λειτουργούν ενιαία με άλλους φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας.

4.Τη μεταφορά στις εγκαταστάσεις του παλαιού Νοσοκομείου των Υπηρεσιών των Ασφαλιστικών Ταμείων που στεγάζονται σε διάφορα ενοικιαζόμενα κτίρια στην πόλη.

5.Τη μεταστέγαση της Δ.Ο.Υ. Αγρινίου (που στεγάζεται σε ενοικιαζόμενο κτίριο) στο δημόσιο κτίριο της πλατείας Δημάδη όπου σήμερα στεγάζονται τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ’’.

Αυτά ήταν δυνατόν τότε να υλοποιηθούν άμεσα και τεχνικά και νομικά.

Τους επεσήμανα δε ότι η πρόταση αυτή θα είχε σαν αποτελέσματα από τη μια την εξοικονόμηση πόρων από τα ενοίκια, που καταβάλλουν σήμερα το ΙΚΑ, η ΔΟΥ και αρκετά Ασφαλιστικά Ταμεία και από την άλλη να μείνει ζωντανή μια περιοχή (Κλεπαΐτικα), που δομήθηκε και επεκτάθηκε με επίκεντρο το Νοσοκομείο.

Δυστυχώς μιλούσα εις ώτα μη ακουόντων.

Η ίδια τακτική λίγο πολύ ακολουθήθηκε και από Υπουργούς και παράγοντες της σημερινής κυβέρνησης αλλά και της σημερινής Δημοτικής Αρχής, οι οποίοι έκαναν διάφορες προτάσεις χωρίς όμως να υπάρξει αποτέλεσμα.

Οι δηλώσεις του διοικητή της 6ης ΥΠΕ είναι απαράδεκτες και ακατανόητες, γιατί δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την 20η Απριλίου, όταν επισκέφθηκε το παλαιό Νοσοκομείο με τεχνικό κλιμάκιο ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ  κ. Ζαμπάρας, που δήλωσε: «Επισκεφθήκαμε το παλαιό Νοσοκομείο παρουσία των μηχανικών της 6ης ΥΠΕ για να οριοθετήσουμε το χώρο που θα λειτουργήσει το Κέντρο Υγείας Αστικού τύπου και συνεχίζει, θέλουμε να αξιοποιήσουμε και τον υπόλοιπο χώρο με υπηρεσίες που δίνουν υψηλά μισθώματα… ». Δηλαδή στην ίδια κατεύθυνση που κινείται και η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι εκ διαμέτρου αντίθετες δηλώσεις του διοικητή και υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ, δείχνουν ότι δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη και ορθολογική πολιτική και πολύ φοβούμαι ότι αυτό έχει επιπτώσεις γενικότερα στη παροχή υγείας του Νομού μας.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή, η οποία έχει μείνει άπραγη και αδιάφορη και σε αυτό το θέμα, να αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε αφενός να αποτραπεί η εξέλιξη αυτή, η οποία θα έχει σαν αποτέλεσμα να απαξιωθεί μια μεγάλη υποδομή της πόλης, χρήσιμη στη στέγαση υπηρεσιών υγείας και αφετέρου να προωθήσει άμεσα την υλοποίηση της 357/2013 ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Παράλληλα, η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να προτείνει χώρους για την τυχόν φιλοξενία προσφύγων, μετά από διάλογο, ώστε να αναλάβουμε ως Δήμος την υποχρέωση που έχουμε στα πλαίσια της αλληλεγγύης αλλά και της αναλογικότητας με όλους τους Δήμους της χώρας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.