Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου, 2019

Μοσχολιός: Το Ελεγκτικό Συνέδριο επέτρεψε την πληρωμή της μελέτης για το Πάρκο μόνο λόγω… συγγνωστής πλάνης!

dimotiko symvoulio 23 10 2017 (2)

Μια νέα διάσταση δόθηκε στο περίφημο πλέον ζήτημα της έγκρισης πληρωμής της μελέτης για το Πάρκο Αγρινίου. Όπως ανέφερε ο πρώην δήμαρχος Αγρινίου κ. Μοσχολιός, ο οποίος έφερε την σχετική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο δημοτικό συμβούλιο, κρίθηκε ότι μη νομίμως έγινε απευθείας ανάθεση της μελέτης καθώς δεν στοιχειοθετήθηκε το έκτακτο των αναγκών που θα καλυπτόταν από το έργο της ανάπλασης του Πάρκου, ενώ αποδείχτηκε ότι δεν τηρήθηκαν οι προϋποθέσεις ώστε να θεωρούνται απρόβλεπτα γεγονότα όσα συμβαίνουν στο Πάρκο αλλά μάλλον συνέπεια του χρόνου και της μη επαρκούς συντήρησης του Πάρκου για καιρό.
Μάλιστα ο κ. Μοσχολιός τόνισε ότι σύμφωνα με το Ελεγκτικό Συνέδριο ο μόνος λόγος που επιτρέπεται τελικά η πληρωμή της μελέτης είναι η… συγγνωστή πλάνη στο θέμα του δήμου, κάτι που σημαίνει, με άλλα λόγια, ένα λάθος που συγχωρείται! Κάτι που, όπως είπε, αφορά σε πολίτες που δεν ξέρουν τον νόμο αλλά δεν είναι σίγουρος ότι μπορεί να ισχύει για έναν δήμο. «Με άλλα λόγια, όλο αυτό μου θυμίζει την περίπτωση του κακομοίρη πολίτη που έχει χάσει το δικαστήριο όπου κατηγορείται αλλά απαλλάσσεται λόγω βλακείας!», εξήγησε ο κ. Μοσχολιός.
Απαντώντας ο δήμαρχος Αγρινίου κ. Παπαναστασίου είπε ότι η γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν είχε φτάσει στον δήμο όταν γινόταν το δημοτικό συμβούλιο όπου ο ίδιος είχε φέρει την απόφαση της Εισαγγελίας Εφετών που επέτρεπε την πληρωμή της μελέτης. «Πάνω από όλα είναι η Δικαιοσύνη και αυτή αποφάνθηκε ότι όλα έγιναν νόμιμα», εξήγησε ο κ. Παπαναστασίου ενώ αργότερα σχετικά με αυτό το θέμα ο κ. Ρόκος επεσήμανε ότι και το Ελεγκτικό Συνέδριο είναι κομμάτι της Δικαιοσύνης.

dimotiko symvoulio 23 10 2017 (4)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.