Σάββατο, Μάιος 25, 2019

Moσχολιός: Τι θα γίνει με τις κοινωνικές δομές του Δήμου μετά τις 31-10-2016…

μοσχολιος O πρώην δήμαρχος Αγρινίου και επικεφαλής της παράταξης «Σύγχρονο Αγρίνιο- Κοινωνική Συμμαχία» Παύλος Μοσχολιός υπογραμμίζει σε ανακοίνωση πως στις 31-10-2016 παύουν οι κοινωνικές δομές να λειτουργούν με το σημερινό καθεστώς και εντάσσονται στο ΕΣΠΑ 2014-2020 και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να απολυθούν οι εργαζόμενοι σε αυτές και οι νέοι εργαζόμενοι θα προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ . Καλεί τον  Δήμαρχο Αγρινίου και πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων της Δυτικής Ελλάδας τον οποίο χαρακτηρίζει «απλό παρατηρητή» να αντιδράσει και να απαιτήσει απ’ την Κυβέρνηση να υπάρξει παράταση της θητείας των εργαζομένων μέχρι την πρόσληψη των νέων, ώστε να συνεχίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία τους οι κοινωνικές δομές.  Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Τι θα γίνει με τις κοινωνικές δομές του Δήμου μετά τις 31-10-2016…

Διαβάζουμε καθημερινά δελτία τύπου της Δημοτικής Αρχής για τις διάφορες δράσεις των κοινωνικών δομών του Δήμου.
Βέβαια αυτές τις δομές εμείς τις σχεδιάσαμε και αγωνισθήκαμε για να τις στήσουμε, προκειμένου να καμαρώνουν οι εκπρόσωποι της σημερινής Δημοτικής Αρχής και γι’ αυτό αγωνιούμε για την απρόσκοπτη λειτουργία τους.
Στις 31-10-2016, σύμφωνα με έγγραφο της κας Φωτίου, παύουν να λειτουργούν με το σημερινό καθεστώς και εντάσσονται στο ΕΣΠΑ 2014-2020.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να απολυθούν οι εργαζόμενοι στις δομές αυτές και οι νέοι εργαζόμενοι θα προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ.
Γνωρίζοντας τις χρονοβόρες διαδικασίες του ΑΣΕΠ, θα υπάρξει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές του Δήμου, με αποτέλεσμα είτε να υπολειτουργούν, είτε ακόμη και να κλείσουν.
Θα πρέπει λοιπόν ο κ. Δήμαρχος Αγρινίου και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων της Δυτικής Ελλάδας, ο οποίος μέχρι τώρα παραμένει απλός παρατηρητής να αντιδράσει και να απαιτήσει απ’ την Κυβέρνηση να υπάρξει παράταση της θητείας των εργαζομένων μέχρι την πρόσληψη των νέων, ώστε να συνεχίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία τους οι κοινωνικές δομές.
Καλές λοιπόν οι χαρές και τα πανηγύρια, χρειάζονται όμως και ουσιαστικές παρεμβάσεις…

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.