Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

Ο Μοσχολιός ζητά άμεση αντίδραση από Σαλμά-Καραγκούνη για το Πανεπιστήμιο

Ο Μοσχολιός ζητά άμεση αντίδραση από Σαλμά-Καραγκούνη για το Πανεπιστήμιο

Ως γνωστόν τα μαγειρέματα για το σχέδιο “Αθηνά”  συνεχίζονται και μετά την ψήφιση της τροπολογίας . Το “ράβε-ξήλωνε” ‘ομως αφορά άλλες περιοχές και όχι το Αγρίνιο. Με αφορμή την ανακοίνωση των Βουλευτών της Δυτικής Μακεδονίας που προανήγγειλαν τη διατήρηση της αυτονομίας του Πανεπιστημίου της εκεί περιοχής (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ),  ο Δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Π. Μοσχολιός, έκανε την ακόλουθη δήλωση ζητώντας την άμεση αντίδραση των Αιτωλοακαρνάνων μελών του υπουργικού σχήματος Σαλμά και Καραγκούνη.

«Η σημερινή ανακοίνωση περί παραμονής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και δημιουργίας Ομόσπονδου ΑΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, επιβεβαιώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη θέση μας ότι το σχέδιο ΑΘΗΝΑ είναι ένα πρόχειρο, μη επιστημονικό και ρουσφετολογικό κατασκεύασμα. Γι’ αυτό αντιταχθήκαμε και απαιτήσαμε από την πρώτη στιγμή την απόσυρσή του, με αλλεπάλληλες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Βουλευτών Δυτικής Μακεδονίας της συγκυβέρνησης, οι πιέσεις τους απέδωσαν. Καλούμε τους Βουλευτές του Νομού, και ιδιαίτερα τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Σαλμά και τον Υφυπουργό κ. Καραγκούνη, να αντιδράσουν άμεσα (ΣΗΜΕΡΑ) και να απαιτήσουν να ισχύσει το ίδιο και για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας, δηλαδή την αυτόνομη παραμονή του στο Αγρίνιο.Καμία ολιγωρία δεν δικαιολογείται. Το Προεδρικό Διάταγμα προωθείται. Οι στιγμές είναι κρίσιμες και οι ευθύνες θα αποδοθούν από το λαό της πόλης».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.