Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Μόσιαλος: Όχι στην Θεία Κοινωνία με τη σημερινή της μορφή, μέχρι να έχουμε εμβόλιο

Μόσιαλος: Όχι στην Θεία Κοινωνία με τη σημερινή της μορφή, μέχρι να έχουμε εμβόλιο

Θα πρέπει να εξεταστεί εάν μπορεί να γίνει με διαφορετικό και ασφαλή τρόπο” δηλώνει.

Αντίθετος με την επιστροφή στη Θεία Κοινωνία όσο δεν έχει βρεθεί ακόμη το εμβόλιο για τον κορονοϊό, δηλώνει ο Ηλίας Μόσιαλος.

Ο καθηγητής της Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics και σύµβουλος της κυβέρνησης για την αντιµετώπιση του Covid-19, σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής προτείνει έναν διαφορετικό και ασφαλή για τους πιστούς τρόπο.

“Η γνώμη μου είναι πως θα πρέπει να αποφευχθεί με τη σημερινή της μορφή, μέχρι να έχουμε ασφαλές εμβόλιο. Θα πρέπει να εξεταστεί εάν μπορεί να γίνει με διαφορετικό και ασφαλή τρόπο” δηλώνει.

“Να τονίσω εδώ πως ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος έχει καλέσει τους πιστούς να γίνουν οι ίδιοι Κοινωνία και να γίνουν δωρητές αίματος και πλάσματος. Αυτή είναι μια έμπρακτη απόδειξη αγάπης για τον συνάνθρωπό μας”, αναφέρει ο κ. Μόσιαλος.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο μετάλλαξης του ιού και ενός δεύτερου κύματος από το φθινόπωρο στην Ελλάδα, ο καθηγητής τόνισε πως “οι ιοί μπορεί να μεταλλάσσονται συνεχώς, αλλά οι περισσότερες τροποποιήσεις στον γενετικό τους κώδικα δεν επιφέρουν σημαντική διαφορά στη δομή τους. Η πραγματική ανησυχία μας έγκειται στο εάν ο ιός μεταλλαχθεί τόσο ώστε το εμβόλιο να μη λειτουργεί”.

thetoc

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.