Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Μόσιαλος: Δεν θα κάνουν ακόμη οι έγκυες το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Μόσιαλος: Δεν θα κάνουν ακόμη οι έγκυες το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να προτείνουν τη χρήση τους

Σε μια διευκρίνηση όσον αφορά τον εμβολιασμό στις έγκυες γυναίκες προχώρησε ο Ηλίας Μόσιαλος. Όπως έκανε γνωστό μέσω ανάρτησής του στο Facebook ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας της Σχολής Οικονομικών του Λονδίνου, η συγκεκριμένη ομάδα του πληθυσμού δεν θα λάβει ακόμη το παρασκεύασμα.

Όπως αναφέρει, «δεδομένου ότι δεν έχουν διεξαχθεί συγκεκριμένες κλινικές δοκιμές εμβολίου Covid-19 σε έγκυες γυναίκες, δεν υπάρχει ούτε επιστημονική γνώση, αλλά ούτε και απόδειξη κινδύνου του εμβολίου στην εγκυμοσύνη. Τα διαθέσιμα δεδομένα δεν υποδεικνύουν ανησυχία για την ασφάλεια ή παρενέργειες των εμβολίων. Όμως δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να προτείνουν τη χρήση των εμβολίων Covid-19 κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, γιατί οι έγκυες γυναίκες δεν συμπεριλήφθηκαν στις κλινικές δοκιμές».

Επισημαίνει ότι οι οδηγίες στο Ηνωμένο Βασίλειο, για παράδειγμα, συστήνουν:

Να αναβληθεί ο εμβολιασμός έως και την ολοκλήρωση της εγκυμοσύνης.

Εάν μια γυναίκα ανακαλύψει ότι είναι έγκυος αφού κάνει την πρώτη δόση, να ολοκληρώσει την εγκυμοσύνη της πριν κάνει τη δεύτερη δόση.

Οι νέες μητέρες που θηλάζουν, μπορούν να εμβολιαστούν.

Οι έγκυες γυναίκες που θεωρείται πως ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου, λόγω άλλων παραγόντων υγείας να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό μετά την ολοκλήρωση της εγκυμοσύνης.

Πηγή: newsbeast.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.