Σάββατο, 6 Μαρτίου, 2021

Moving Day! 10 συνηθισμένα λάθη που κάνετε και θέλετε να αποφύγετε..

Moving Day! 10 συνηθισμένα λάθη που κάνετε και θέλετε να αποφύγετε..

metafores-metakomiseis (1)Είναι συχνό φαινόμενο να πελαγώνουμε όταν πρόκειται για τις μεγάλες και σημαντικές αποφάσεις κι αλλαγές στη ζωή μας. Όλα μοιάζουν βουνό και σίγουρα πολλές φορές πέφτουμε οι ίδιοι στις παγίδες που δημιουργούνται από απερισκεψίες μας και λάθη της στιγμιαίας έντασης. Μην ανησυχείτε καθόλου, αναγνωρίστε τα μικρά λαθάκια που σας αγχώνουν περισσότερο και δώστε ένα τέλος στην ταλαιπωρία:

1. Μην περιμένετε πάρα πολύ καιρό μέχρι να κλείσετε το ραντεβού σας με την κατάλληλη μεταφορική. Οι εταιρείες είναι πολυάσχολες κάθε αρχή και τέλος του μήνα καθώς και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Φροντίστε μήνες πριν να έχετε διαλέξει και κλείσει την καλύτερη δυνατή επιλογή για τη μεταφορά των πραγμάτων σας, ακόμα κι αν σας φαίνεται πάρα πολύ νωρίς.
2. Πριν μετακομίσετε, επειδή ήρθε ουρανοκατέβατη μια πολύ καλή πρόταση για νέα δουλειά, ελέγξτε τα υπέρ και τα κατά της πόλης ή της χώρας ή της περιοχής που πρόκειται να πάτε. Δεν είναι ανάγκη να αλλάξετε όλη τη ζωή σας και μαζί με εσάς και των αγαπημένων σας προσώπων, αν δεν είναι κατάλληλες οι συνθήκες διαβίωσης στο νέο μέρος που θα πάτε. Καμιά φορά ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα και πρέπει να το λάβετε πολύ σοβαρά υπόψιν σας αυτό.
Επανερχόμαστε στα λάθη της μεταφορικής. Κάνετε έρευνα αγοράς και βλέπετε μια εταιρεία με εκπληκτικά οικονομικές και χαμηλές τιμές. Μην πέφτετε στην παγίδα. Ρωτήστε για τις ακριβείς παροχές γιατί καμιά φορά οι πολύ χαμηλές τιμές σημαίνουν και πάρα πολύ χαμηλή παροχή υπηρεσιών.
3. Ενημερώστε τους επαγγελματίες για όλα τα αντικείμενα που έχετε να μεταφέρετε. Μην αμελείτε τίποτα και μην θεωρείτε ότι θα πάρουν 2- 3 κούτες παραπάνω την τελευταία στιγμή που θα τους τα φορτώσετε. Για να μην έχετε προβλήματα, φασαρίες κι άλλου τέτοιου είδους θέματα, καταγράψτε με λεπτομέρεια τι θέλετε και ρωτήστε αν όλα είναι εφικτά και σε ποιες τιμές.
4. Παίρνουμε γραπτώς όλες τις εκτιμήσεις των αντικειμένων που μεταφέρονται από τους μεταφορείς με δική τους υπογραφή. Μην το αμελείτε και βρεθείτε εκτεθειμένοι χωρίς λόγο.
5.  Ελέγξτε αν είστε καλυμμένοι σε περίπτωση ζημιάς, φθοράς ή απώλειας πολύτιμων αντικειμένων από την ασφάλεια της μεταφορικής.  Αν η πρώτη σας επιλογή ήταν να μεταφέρετε μόνοι σας κάποια πράγματα ή με τη βοήθεια κάποιων φίλων, μην την εγκαταλείπετε τελείως την ιδέα αυτή. Δεν είναι απαραίτητο ότι η μεταφορική θα σας έρθει οπωσδήποτε φθηνότερα, γι’ αυτό υπολογίστε καλά το budgetκαι τις αντοχές σας.
6. Μη δέχεστε αλλαγές της τελευταίας στιγμής από τους μεταφορείς. Δε σημαίνει ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν. Έχετε επενδύσει και χρόνο και χρήμα και πρέπει όλα να γίνουν προγραμματισμένα, καθώς η διαδικασία της μετακόμισης έχει συνέπειες σε όλους αν καθυστερήσει ή αλλάξει.
7.  Κάνετε έλεγχο της εταιρείας από όλες τις πλευρές. Καμιά φορά τα λόγια τρίτων ή ανθρώπων που είχαν πάρει κάποτε τη μεταφορική και ξέρουν δεν αρκεί για να σας καλύψει.
8.  Αν δεν ικανοποιηθείτε από το αποτέλεσμα, πείτε το. Είναι πολύ πιο πιθανό να βοηθήσετε στην εξέλιξη και τη βελτίωσή της κι αυτό μόνο θετικό θα μπορεί να είναι.
Ευχαριστούμε την Εταιρεία Αποστολίδης Μετακομίσεις Αθήνα

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.