Τρίτη, 13 Απριλίου, 2021

Η Μπαμπίνη είπε “όχι” στα βιορευστά

Η Μπαμπίνη είπε “όχι” στα  βιορευστά

Μαζική ήταν η προσέλευση των Μπαμπινιωτών και των κατοίκων από τα γειτονικά χωριά του Ξηρομέρου στην ημερίδα ενημέρωσης και διαλόγου για τα βιορευστά που συνδιοργάνωσαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΠΑΜΠΛΕΚΗΣ» και το Τοπικό Συμβούλιο του χωριού.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Θόδωρος Ζαρκαδούλας ο οποίος δήλωσε κατηγορηματικά ότι ο ίδιος αλλά και σύσσωμη η κοινωνία της Μπαμπίνης αντιτίθεται στην εγκατάσταση αυτών των ρυπογόνων μονάδων στην περιοχή .
Παρόμοια ήταν και η τοποθέτηση του Νίκου Κυριαζή, Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου, ο οποίος πήρε στη συνέχεια το λόγο.
Ο πρώτος ομιλητής, ο οικονομολόγος – συγγραφέας Γιώργος Παληγεώργος, εκ μέρους της επιτροπής αγώνα αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης, ανέλυσε την πολιτική διάσταση του θέματος και ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις κινητοποιήσεις που έχουν έως τώρα πραγματοποιηθεί, καταλήγοντας ότι «δεν πρέπει να εφησυχάζουμε αλλά να είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση».
Στη συνέχεια ο χημικός και ακτιβιστής Μιχάλης Χατζής, ως ειδικός σε θέματα περιβάλλοντος, αναφέρθηκε στα σκοτεινά σημεία των «επενδύσεων» και στις μελλοντικές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων.
Επίσης μετέφερε στο κοινό την εμπειρία του από τη συμμετοχή του στη συλλογικότητα «ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΖΑ», ενάντια στην εγκατάσταση των βιορευστών στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου.
Ο Δικηγόρος Σπύρος Γρίνος ανέλυσε τις νομικές πτυχές του ζητήματος και ανέπτυξε τα νομικά επιχειρήματα της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Ακολούθως πήραν το λόγο πολλοί συμπατριώτες, άλλοι με τοποθετήσεις και άλλοι απηύθυναν ερωτήματα στους ομιλητές τα οποία και απαντήθηκαν.
Ο Άρης Μπιτσώρης με την εμπειρία του, συντόνισε άψογα τη συζήτηση με αποτέλεσμα να παραμείνει, ως το τέλος της βραδιάς, αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού.
Αποχωρώντας οι κάτοικοι διατράνωσαν ομόθυμα την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση μονάδων βιορευστών στο Ξηρόμερο, δήλωσαν ότι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν με κάθε μέσο γι’ αυτό το σκοπό παραμένοντας σε αγωνιστική ετοιμότητα μέχρι το επόμενο κάλεσμα της επιτροπής αγώνα.
Παρευρέθηκαν: Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δήμου Ξηρομέρου Δ. Κομπλίτσης, Λ. Μάντζαρης, Π. Τζαχρήστας, ο νεοεκλεγείς Κ. Μπαμπούρης, ο Πρόεδρος ΠΑΝΣΥ Π. Χολής, ο Πρόεδρος ΟΠΣΥΞ Δ. Στεργίου, οι Πρόεδροι Τ/Κ Αγραμπέλου Δ. Τάγκας, Χρυσοβίτσας Γ. Χρόνης, Προδρόμου Τ. Παπούλιας, Μαχαιράς ο νεοεκλεγείς Γ.Χ. Μπαρμπαρούσης, από το Σύλλογο Φυτειών ”Ακαρνανικό Φως”, ο Πρόεδρος Γ. Τζαχρήστας.

Πηγή: https://mpampini.blogspot.com

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.