Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Μπαράζ εξαπατήσεων με θύματα Αγρινιώτες- Πως άρπαξαν 54.000 ευρώ από επαγγελματία

Μπαράζ εξαπατήσεων με θύματα Αγρινιώτες- Πως άρπαξαν 54.000 ευρώ από επαγγελματία

Μπαράζ νέων εξαπατήσεων μέσω διαδικτύου σημειώθηκε με θύματα Αγρινιώτες. 32χρονος επαγγελματίας μάλιστα έχασε 54.000 ευρώ περίπου. Έρευνες από την Ασφάλεια Αγρινίου με δικογραφίες σε βάρος αγνώστων δραστών προς το παρόν

Στην μία περίπτωση, ο επιτήδειος, την 27η Οκτωβρίου 2020, προσποιούμενος προμηθευτή ενδυμάτων απέστειλε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε 32χρονο άνδρα, ενημερώνοντας τον  σχετικά με την αλλαγή τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο καταθέτονταν χρήματα από την εταιρεία του παθόντα με αποτέλεσμα να τον εξαπατήσει και να του αποσπάσει το χρηματικό ποσό των  44.978  ευρώ.

Παράλληλα, ο άγνωστος δράστης αποκτώντας  πρόσβαση σε θυρίδες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και σε προσωπικούς λογαριασμούς διαδικτυακής πλατφόρμας του παθόντα απέσπασε επιπλέον από τραπεζικό λογαριασμό του τελευταίου το χρηματικό ποσό των  8.737  ευρώ.

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και για άλλη περίπτωση.

Εν προκειμένω  ο επιτήδειος  αποκτώντας  πρόσβαση σε θυρίδες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και σε προσωπικούς λογαριασμούς διαδικτυακής πλατφόρμας 31χρονου πολίτη, απέσπασε  από τραπεζικό του λογαριασμό το χρηματικό ποσό των  1207,80  ευρώ.

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. PANOS

    ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΜΗΝΥΜΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΈΝΟΣ Ό ΛΟΓΡΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑΝΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΟ ΓΑΡΦΩ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΧΘΕΣ ΤΟ ΑΠΌΓΕΥΜΑ ΕΛΑΒΑ ΕΝΑ ΤΈΤΟΙΟ ΠΕΡΊΕΡΓΟ ΜΉΝΥΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΉ ΜΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΚΟΙΤΑΞΑ ΤΟ ΛΟΓΙΑΡΑΣΜΟΥ ΜΕΣΩ ΤΟ ΙΒΑΝΚ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΒΈΒΑΙΑ ΠΗΡΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΗΜΈΡΩΣΑ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΓΡΆΦΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΑΊΝΕΤΕ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΝΤΕ ΣΤΟΙΧΙΑ ΜΕΣΩ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΉ ΚΑΙ ΜΗΝΥΜΆΤΩΝ ΜΕΣΩ ΚΙΝΗΤΟΥ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΌΡΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΌ ΈΓΚΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΞΑΡΣΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.