Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020

Mπάσκετ: Ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρο τα κορίτσια του Πήγασου

“Καλπάζουν” στη β’ φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κορασίδων. 

pigasos

Τι να πούμε για αυτά τα κορίτσια. ..Τέταρτη ημέρα, τέταρτος συνεχόμενος αγώνας και η απόδοση και η φρεσκάδα τους ήταν σαν να πρόκειται για τον 1ο αγώνα της Β΄ Φάσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος. Αυτή τη φορά νίκησαν την Καβάλα.

Από την αρχή του αγώνα οι κορασίδες του ΦΙΜΠΑ Πήγασος είχαν τον έλεγχο του αγώνα με την Καβάλα. Η πολύ καλή άμυνα, η νευρικότητα του αντιπάλου και η απόλυτη συγκέντρωση στη στρατηγική του αγώνα ήταν τα χαρακτηριστικά που έδωσαν την ευκαιρία στην ομάδα του Αγρινίου να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού. Το πρώτο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στον Πήγασο που κυριάρχησε με σκορ 5-16 (0-8, 5-8).

Η πολύ μαχητική ομάδα της Καβάλας αντέδρασε στο τρίτο δεκάλεπτο πετυχαίνοντας επιμέρους σκορ 16-11. Στο 4ο και τελευταίο δεκάλεπτο, όμως οι παίκτριες της αγρινιώτικης ομάδας αντέδρασαν με επιτυχία στην πιεστική άμυνα του αντιπάλου της και με υπομονή πέτυχαν καθοριστικά καλάθια εναντίον της σύνθετης πιεστικής άμυνας της Καβάλας. Τελικό σκορ 30 – 39. Μια σημαντική νίκη εναντίον μιας πολύ καλής ομάδας με ταλαντούχες παίκτριες, με ποιοτικά χαρακτηριστικά και οργανωμένο τρόπο παιχνιδιού.
Από τον Πήγασο ακόμη μια φορά η αρχηγός Τασούλη Παναγιώτα μαζί με την Παπαροϊδάμη Δέσποινα πέτυχαν καθοριστικούς πόντους που  οδήγησαν στη νίκη. Η Λιάπη Βάλια, η Μπλαχούρα Σπυριδούλα και η Παπαροϊδάμη Ελένη οργάνωσαν με επιτυχία το παιχνίδι . Η Κατερινοπούλου Λαμπρινή, η Πιστιόλα Άννα και η Λιάπη Δέσποινα με την καλή τους άμυνα και με μακρινά σουτ έδωσαν σημαντικές λύσεις σε κρίσιμες στιγμές του αγώνα. Τέλος, η κυριαρχία της Πέτροβα Μαρίας μέσα στο “ζωγραφιστό” ήταν ολοκληρωτική, αφού με θεαματικά μπλοκ αποσόβησε σίγουρα καλάθια του αντιπάλου.
Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για τον Πήγασο και το μπάσκετ του Αγρινίου. Με νίκη επί του Πιερικού Αρχελάου θα τερματίσει πρώτος στη Β΄ Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και θα περιμένει τα αποτελέσματα των υπόλοιπων αγώνων που θα καθορίσουν ποια ομάδα θα εξασφαλίσει την πρόκριση στην Τελική Φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κορασίδων (ΠΗΓΑΣΟΣ, ΚΕΡΑΥΝΟΣ, ΤΙΤΑΝΕΣ).

Φί.ΜΠΑ – ΠΗΓΑΣΟΣ:
Προπονητές: Ρηγογιάννης Δημήτριος – Γιαρτζάς Παναγιώτης. Τασούλη 13, Παπαροϊδάμη Δ. 16, Λιάπη Β. 2, Κατερινοπούλου 4, Μπλαχούρα 4, Πέτροβα, Πιστιόλα, Βλάχου, Παπαροϊδάμη Ε., Λιάπη Δ., Μπακή, Παπαθανασίου.

fibapigasos.blogspot.gr/

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.