Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Η Μπιτάκου μας θύμισε μια ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στο Αγρίνιο…

Η Μπιτάκου μας θύμισε μια ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στο Αγρίνιο…

Μια από τις πιο ωραίες διηγήσεις των ημερών της παλαβομάρας και της «εφόδου στον ουρανό»(μη μας ρωτάτε πού ακριβώς στον ουρανό…)είναι από μια ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στο Αγρίνιο. Ήταν περίπου η εποχή που κάτι φασιστάκια του twitter μετάδιδαν πού τρώει ο συγκεκριμένος πολιτικός (όπως και άλλοι) για να πάνε μασκοφορεμένοι εκδικητές να αναλάβουν τα περαιτέρω…

Και όλα αυτά τα γράφει η στήλη που δεν έχει και την καλύτερη άποψη για τον συγκεκριμένο πολιτικό. Απλά ο λόγος που την θυμηθήκαμε εκείνη την εποχή είναι αυτό που συνέβη χθες με την περίφημη δικηγόρο(!), καρατέκα, πατριώτισσα, διοργανώτρια συλλαλητηρίων, την Μπιτάκου που επιτέθηκε φραστικά στον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σε αεροπλάνο με την κάμερα ανοιχτή να καταγράφει την μαγκιά της. Δεν μας ενδιαφέρει τι είπε. Ό, τι και να είπε ήταν προσβλητικό ως προς το ύφος και φασίζουσας νοοτροπίας, φωνασκώντας και καταγράφοντας τους αφορισμούς της με το τηλέφωνό της. Όλες οι βίες είναι εξουσιαστικές, άλλωστε, ακόμη και η λεκτική.

Η περίπτωση της Μπιτάκου, της οποίας κάποιοι αποθεώνουν την γελοιότητα σήμερα ενώ κάποιοι άλλοι χρησιμοποιούν τον… Λαγό για να την αποδυναμώσουν(λες και αν είχε βγει φωτογραφία με τον… Παφίλη θα ήταν δικαιολογημένη η πράξη της!), θυμίζει Αγρίνιο!

Ήταν τον Ιανουάριο του 2015 όταν είχε έρθει να μιλήσει ο συγκεκριμένος, επίσης πρωθυπουργός στο Αγρίνιο, όταν «μέλη οργανώσεων(;) και ομάδες πολιτών(;)πραγματοποίησαν συγκέντρωση φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό.
Ωστόσο όταν επιχείρησαν να προσεγγίσουν το χώρο της εκδήλωσης προκλήθηκε ένταση με φίλους του κόμματος που τους πλησίασαν, με την αστυνομία να προσπαθεί να τους απομακρύνει από τον χώρο».

Αυτό που δεν αποδίδει σωστά το κείμενο είναι πως δεν επρόκειτο για συγκέντρωση αλλά για αντισυγκέντρωση, εμπόδιο σε κάποιον να μιλήσει. Κι αυτό που, επίσης, δεν λέει είναι ότι κινήθηκαν εναντίον του, τον είπαν «γιάνκη»(όπως φαίνεται και στην φωτογραφία) αλλά δεν το συνέχισαν γιατί βγήκαν έξω φίλοι του εν λόγω πολιτικού.

Μάλιστα αν δεν υπήρχε η Αστυνομία θα είχαμε και σύρραξη με απρόοπτα αποτελέσματα. Αποδεικνύοντας ότι σε αυτές τις διαμαρτυρίες που έχουν σαν στόχο να φιμώσουν η μόνη απάντηση που υπάρχει είναι να έχεις περισσότερους μαζί σου και να απαντήσεις με βία. Νόμος της φύσης δηλαδή, της επικράτησης του ισχυρότερου.

Είπαμε να το θυμηθούμε γιατί αυτό το απαράδεκτο που έκανε η Μπιτάκου στον Τσίπρα είχε γίνει πριν στις «πλατείες». Πλατεία άλλωστε είναι και το Σιντριβάνι στο Αγρίνιο.

Για να μην ξεχνιόμαστε όλα αυτά…

 

Γ. Συμψηρής

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Κατερίνα

    Διαβάζουμε το άρθρο σου και ακόμα απορούμε γιατί αρθρογραφεις; Έλεος ας μιλήσουν άνθρωποι μορφωμένοι και πάνω απ όλα Έλληνες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.