Κυριακή, 7 Ιουνίου, 2020

Πρόεδρος ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας για “Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ”: «Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου»

O πρόεδρος του ΤΕΕ Στ.Μπλέτσας

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, Λίνος Μπλέτσας, εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την λειτουργία του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» και κάνει λόγο για εμπαιγμό και διασυρμό των μηχανικών.

Τονίζει ότι το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας είχε ενημερώσει, σε όλους τους τόνους, την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου ότι το πρόγραμμα δυσλειτουργεί με τον τρόπο που είναι στημένο.

Μάλιστα αναφέρει ότι “Είχαμε την ελπίδα ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου και οι υπηρεσιακοί παράγοντες θα είχαν πάρει το μάθημα από τον Α΄κύκλο και δεν θα επαναλάμβαναν τα ίδια λάθη αλλά δυστυχώς διαψευστήκαμε”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Προέδρου του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας αναφέρει τα εξής:

«Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου»

Η γελοιότητα, ο εμπαιγμός και ο διασυρμός των συναδέλφων Μηχανικών και των υποψήφιων ωφελούμενων του προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ΄ΟΙΚΟΝ ΙΙ» συνεχίζεται και στον Β΄ κύκλο του.

Το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας σε όλους τους τόνους είχε ενημερώσει την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου ότι το πρόγραμμα όπως είναι στημένο δυσλειτουργεί.

Τονίσαμε ιδιαίτερα ότι το κριτήριο επιλογής μιας αίτησης δεν μπορεί να είναι η σειρά με την οποία αυτή κατατίθεται, αλλά ένα σύνολο επιστημονικών και ενεργειακών κριτηρίων.

Είχαμε την ελπίδα ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου και οι υπηρεσιακοί παράγοντες θα είχαν πάρει το μάθημα από τον Α΄κύκλο και δεν θα επαναλάμβαναν τα ίδια λάθη αλλά δυστυχώς διαψευστήκαμε.

Συνεπώς εγείρονται πάλι σοβαρά θέματα που έχουν να κάνουν με τις αρχές της νομιμότητας, της ισονομίας και της διαφάνειας για τα οποία επιφυλασσόμεθα να τοποθετηθούμε στο επόμενο διάστημα.

Κύριε υπουργέ θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι όχι, δεν πήγαν όλα καλά όπως είπατε σε τηλεοπτική συνέντευξή σας και πλέον ίσως η μόνη λύση είναι η διάθεση όλων των απαιτούμενων κεφαλαίων για την κάλυψη όλων των αιτήσεων που πληρούν τις προϋποθέσεις.

Πρέπει να καταλάβετε ότι το διακύβευμα της όλης υπόθεσης δεν είναι οικονομικό αλλά άπτεται της επιστημονικής και επαγγελματικής αξιοπρέπειας των συναδέλφων Μηχανικών.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.