Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020

Το μπουγέλο, η αστυνομία και η προχειρότητα

Το περιστατικό που συνέβη κατά την παραμονή των φολκλορικών συγκροτημάτων στο Αγρίνιο, στο προαύλιο του 8ου Δημοτικού Σχολείου, δείχνει πόσο κοντά στην παρεξήγηση μπορείς να βρεθείς όταν οι συνθήκες δεν είναι και οι καλύτερες.

Τα μέλη του ενός από τα ξένα  χορευτικά συγκροτήματα που βρέθηκαν στο Αγρίνιο για το   φεστιβάλ, λοιπόν, έμενε στο συγκεκριμένο σχολείο κι έτυχε στις πολύ δύσκολες καιρικ΄΄ες συνθήκες που βίωσε η πόλη το προηγούμενο διάστημα.

Οι άνθρωποί του για να διασκεδάσουν την όλη κατάσταση ένα απόγευμα αποφάσισαν να παίξουν… μπουγέλα, μήπως και ανακουφιστούν από την ζέστη. Κάποιοι περίοικοι όμως δεν γνώριζαν για ποιους επρόκειτο, απλώς είδαν   ανθρώπους να κυνηγιούνται και να καταβρέχονται στο σχολείο, οπότε τους θεώρησαν εξωσχολικούς και κάλεσαν την Αστυνομία!

Πράγματι η Αστυνομία… επιλήφθηκε, φυσικά δεν διαπίστωσε κάτι παράνομα  κι αποχώρησε. Το συμβάν όμως, όσο να ‘ναι, απογοήτευσε τους… μπουγελομάχους επισκέπτες της πόλης, άσε που έκοψε και το αθώο δροσιστικό παιχνίδι.

Από την άλλη, φάνηκε πως μπορεί να υπάρξει παρεξήγηση όταν μένουν σε σχολεία ξένοι επισκέπτες και ούτε καν το γνωρίζουν οι περίοικοι.

Τα ξένα χορευτικά το καλοκαίρι στο Αγρίνιο έχουν από χρόνια καθιερωθεί αλλά ίσως πρέπει να ξαναδούμε τις συνθήκες διαβίωσης των επισκεπτών μας. Δεν είναι σωστό να λιώνουν στα προαύλιο και να καταβρέχονται!

Άλλωστε, φέτος δεν υπήρχαν και τόσες πολλές εκδηλώσεις, όπως άλλες μη προεκλογικές χρονιές. Το καλοκαίρι  είναι από τα πιο «ήσυχα» για το Αγρίνιο σε ότι αφορά τα πολιτιστικά δρώμενα.  Τουλάχιστον αυτά να μην χαρακτηρίζονται από προχειρότητα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.