Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, 2022

Ειδησεις στο συνέδριο «Δυτικά eπιχειρείν 2021»: «Κτηνιατρικό Τμήμα στην Αιτωλοακαρνανία, από 200 δωμάτια σε Αγρίνιο-Μεσολόγγι»

Ειδησεις στο συνέδριο «Δυτικά eπιχειρείν 2021»: «Κτηνιατρικό Τμήμα στην Αιτωλοακαρνανία, από 200 δωμάτια σε Αγρίνιο-Μεσολόγγι»

Σημαντικές εξαγγελίες στο Συνέδριο «Δυτικά eπιχειρείν 2021» από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών- Σχεδιασμός για Κτηνιατρικό Τμήμα στην Αιτωλοακαρνανία και 200 δωμάτια φοιτητικών εστιών σε Αγρίνιο και άλλα τόσα στο Μεσολόγγι.

«Στρώνοντας» το «χαλί» για τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστο Μπούρα, ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, κατά το χαιρετισμό του στο Συνέδριο «Δυτικά eπιχειρείν 2021», υπογράμμισε ότι αναμένει από μεριάς του ανακοινώσεις για την πρόοδο του Πανεπιστημίου στο Αγρίνιο, πετώντας του το «γάντι» για νεώτερες εξελίξεις που αφορούν το πανεπιστημιακό πεδίο στην περιοχή.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών προχώρησε σε σημαντικές ανακοινώσεις για το πανεπιστημιακό μέλλον του Αγρινίου και της Αιτωλοακαρνανίας.

Ανέφερε συγκεκριμένα, ζητώντας στήριξη από μεριάς Περιφέρειας, Δήμου και κυβέρνησης ότι σχεδιάζεται η κατασκευή 200 δωματίων για τη φιλοξενία φοιτητών στο Αγρίνιο και άλλες τόσες στο Μεσολόγγι. Παράλληλα, ζητώντας εκ νέου στήριξη από τους φορείς, υπογράμμισε ότι εντός πενταετίας το επόμενο βήμα για την Αιτωλοακαρνανία είναι η δημιουργία τμήματος Κτηνιατρικής.

Ανέφερε συγκεκριμένα:

«Επιλέξαμε τη δημιουργία σχολών σε κάθε νομό. Δεν μπορεί να είναι διάσπαρτα τμήματα γιατί δεν μπορούμε να έχουμε συνέργειες. Έχουμε σχέδιο για την Αιτωλοακαρνανία. Έχουμε βάλει στο ταμείο Ανάκαμψης 200 φοιτητικά δωμάτια στο Αγρίνιο και 200 στο Μεσολόγγι. Το Πανεπιστήμιο ζητά τη βοήθειά σας να εγκριθούν αυτά. Έχουμε καταθέσει πρόταση στο Hellenic Univeristies 2 που είναι πολύ υψηλά στη βαθμολογία και έχει προκριθεί το κτήριο της ΕΑΣ όπως και η κατασκευή τρίτου ορόφου. Στηρίξτε μας να αποκτήσουμε υποδομές.

Ευχαριστώ τον περιφερειάρχη γιατί με τη βοήθειά του ανακαινίζουμε την πανεπιστημιούπολη στο Μεσολόγγι που ήταν εγκαταλελειμμένη. Αρχές Γενάρη σας καλώ να δείτε τι κάνουμε εκεί. Η Αιτωλοακαρνανία χρειάζεται ισχυρή και βιώσιμη Γεωπονική Σχολή.

Επόμενο βήμα, βοηθήστε εντός πενταετίας το πέμπτο τμήμα να είναι της Κτηνιατρικής. Χρειάζεται φοιτητική μέριμνα. Θέλουμε οργανωμένες Πανεπιστημιουπόλεις.

Στο Αγρίνιο δεν βρίσκουμε δωμάτια για τους φοιτητές μας. Κάνουμε τρεις διαγωνισμούς και οι τοπικοί ξενοδόχοι δε μας δίνουν. Τα ΚΤΕΛ δε βάζουν δρομολόγια, οι φοιτητές δεν μπορούν να έρθουν, βοηθήστε μας. Περιφερειάρχης και Δήμαρχος έχουν υποσχεθεί οικόπεδα για 200 δωμάτια σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο 1:36:52:

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

 1. Αρθούρος

  Μετά την υπόσχεση γιά παντεσπάνι στους Αιγιώτες και τους Πυργιώτες, ότι δηλαδή θα ιδρύσει εκεί Γεωργική Σχολή και Σχολή Οίνου και Αμπέλου, τώρα ο πολιτικάντης πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών(και μόνο Πατρών, ούτε καν Αχαϊας!) υπόσχεται “τυράκι” στους αυτοδιοικητικούς της Αιτωλοακαρνανίας.
  Και γιά τα δύο πρώτα πρέπει να πούμε ότι κι ο ίδιος ο πολιτικάντης πρύτανης γνωρίζει ότι Γεωργική Σχολή λειτουργούσε στην Πάτρα μέχρι το 1981 οπότε κι έκλεισε λόγω της υπερβολικής αστικοποίησης της τότε γενιάς που εντάχτηκαν στον αστικό ιστό των πόλεων και στις αστικές εργασίες που αυτές πρόσφεραν. Τόλμησε να μιλήσει πριν ακόμα αυτές ιδρυθούν σε επίπεδο ΔΙΕΚ σε Αίγιο και Αμαλιάδα, ότι θέλει να αναπτυχτούν στο επίπεδο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Κι αυτό είναι το παντεσπάνι! Γιατί αφού θα χάσουν ή έχουν χάσει τα τμήματα που ήδη έχουν, τους υπόσχεται μελλοντικές ναπολεόντειες σκέψεις του. Γιατί αν η Πάτρα δεν μπορεί να κρατήσει σε λειτουργία σχολές τέτοιου επιπέδου- τα κτίρια της Γεωργικής Σχολής της Πάτρας έχουν παραδοθεί στη φροντίδα του χρόνου, των χορταριών και των τρωκτικών-πώς θα τις κρατήσουν το Αίγιο και η Αμαλιάδα που είναι μικρές πόλεις;.
  Ενώ, όπως γνωρίζει καλά, ήδη ιδρύθηκε σε επίπεδο Πειραματικού ΔΙΕΚ τμήμα Επιστημών Οίνου και Αμπέλου στην Κόρινθο από τη μεγάλη μας υπουργό Κεραμέως κι όχι στο Αίγιο ή στην Αμαλιάδα. Άρα, τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια.
  Συγνώμη γιά τη μακρά εισαγωγή γιά τις άλλες πόλεις της Δυτικής Ελλάδας, αλλά και εκείνες της Αιτωλοακαρνανίας με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζονται από το μεγάλο μας πρύτανη. Αφού λοιπόν έκλεισε τα τμήματα σε Ναύπακτο, Μεσολόγγι και Αγρίνιο που τόσο τον ενοχλούσαν και μετά το πιθανό κλέψιμο του τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας Αγρινίου, γιά να ολοκληρωθεί η περιφρονητική του συμπεριφορά προς την Αιτωλοακαρνανία, είδε ότι όταν πηγαίνει απέκει, πόσο απαίσια του φέρονται εκεί κι ότι δε βρίσκει μέρος να σταθεί από τη σεχταριστική του συμπεριφορά προς τους Αιτωλοακαρνάνες.
  Έτσι, διάλεξε τον εύκολο δρόμο των υποσχέσεων των πολιτικών της εποχής Μαυρογιαλούρου και πετάει τώρα το “τυράκι” γιά την ίδρυση της Κτηνιατρικής. Μα φαίνεται ότι και οι Αιτωλοακαρνάνες ξέχασαν ότι επί θητείας του καταργήθηκε με ευθύνη του και σε συνεργασία με την Κεραμέως το τμήμα Βιοτεχνολογίας που ήταν να ιδρυθεί στο Αγρίνιο και κινούνταν στη φιλοσοφία της ανάπτυξης της Γεωπονικής, όπως ο ίδιος διακηρύσσει. Επίσης, φαίνεται όλοι ότι ξέχασαν ότι η Κεραμέως, κατάργησε 38 τμήματα σε όλη τη χώρα κι όχι μόνο στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Άρα, η υπουργάρα μας δε θέλει να ιδρυθεί κανένα τμήμα πουθενά.
  Κι αφού έχει κάνει τόσα εγκλήματα σε βάρος της Αιτωλοακαρνανίας, ζητάει τώρα και τη συνεργασία των Δημάρχων της που τόσο τους εξαπάτησε και τους κορόιδεψε, γιατί επί πρώτης συγχώνευσης στην Αθηνά Ι είχαν δοθεί υποσχέσεις από την κεντρική κυβέρνηση και το 2019, πάλι επί ΣΥΡΙΖΑ είχαν δοθεί υποσχέσεις προς τους δημάρχους, οι οποίες πάλι δεν τηρήθηκαν.
  Οι υποσχέσεις είναι ανέξοδες, όταν μάλιστα πετάει και το μπαλάκι των πιέσεων προς την κεντρική κυβέρνηση στους αυτοδιοικητικούς. Γιατί γνωρίζει καλά ότι την Κτηνιατρική τη διεκδικεί πρώτα το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ΠΆΝΤΑ το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και κυρίως το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Το τελευταίο γνωρίζει καλά ότι επέβαλε την άποψή του στο θέμα της ίδρυσης της 4ης Νομικής Σχολής στην Πάτρα πριν από λίγα χρόνια. Κι αυτό γιατί κινητοποίησε όλους τους διαθέσιμους παράγοντες που είχε σε κυβέρνηση, αντιπολίτευση, φορείς, συνδικάτα και αυτοδιοίκηση της περιοχής. Ο δικός μας πρύτανης τους αντιμετώπισε με περιφρόνηση. Τώρα ζητά τη συνεργασία τους; Εγώ προσωπικά δεν πιστεύω ότι κινείται από ειλικρινή διάθεση.
  Συμπερασματικά, δεν πιστεύω κι ούτε ελπίζω να ιδρυθεί 3η Κτηνιατρική Σχολή στην Ελλάδα με έδρα το Αγρίνιο, αφού είναι σίγουρο ότι θα προτιμηθεί είτε η Αττική, είτε η Θράκη που είναι και στα σύνορα.

 2. Agr

  … Αρθουρε ολο σου το σχολιο η αποδειξη γιατι τιποτα δεν παει μπροστα σαυτο τον τοπο.. Μονο αρνητισμος και σχολια εκ του ασφαλους..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.