Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Μυστήριο με την υποχώρηση του εδάφους στο νεκροταφείο Κατούνας

Μυστήριο με την υποχώρηση του εδάφους στο νεκροταφείο Κατούνας

Τελικά στην Κατούνα συμβαίνουν πράγματα που δεν τα χωράει ο νους μας, μυστήριο καλύπτει αυτές τις μέρες στο τι υπάρχει κάτω από το παλιό νεκροταφείου του χωριού.

Προβληματισμό και ανησυχία προκαλεί στην Κατούνα η υποχώρηση του εδάφους σε σημεία του νεκροταφείου.
Σύμφωνα με το katounanews.blogspot.com/ γυναίκες την Μεγάλη Πέμπτη και Μεγάλη Παρασκευή πήγαν να ανάψουν τα καντήλια στους αγαπημένους τους, ανατρίχιασαν όμως από αυτό που αντίκρισαν στην είσοδο του κοιμητηρίου δεξιά: πολλά μνήματα είχε απορροφήσει το έδαφος, ενώ αρκετά ήταν εντελώς σπασμένα, ακόμη και ο εξωτερικός μαντρότοιχος είχε καταρρεύσει και κρατήθηκε από τα κιγκλιδώματα.

Το πρόβλημα εμφανίστηκε αρχικά προ τετραετίας περίπου όταν μια τεράστια τρύπα άνοιξε εξωτερικά στην είσοδο του παλιού κοιμητηρίου που δεν απέχει παρά δεκάδες μέτρα από τα σπίτια του χωριού.

Την τρύπα αυτοί οι αρμόδιοι του Δήμου την έκλεισαν αλλά δύο χρόνια μετά, τον Αύγουστο του 2018 μεγαλύτερη τρύπα βάθους 10 μέτρων, με ανυπολόγιστο πλάτος, ξανάνοιξε. Χρειάσθηκαν τότε δεκάδες φορτηγά με χώμα και πέτρες για να καλυφτεί και από πάνω έριξαν τσιμέντο.

«Δεχθήκαμε πολλά τηλεφωνήματα από χωριανούς –ες που μας ανέφεραν και πάλι το παράξενο που συμβαίνει. Μερικοί από αυτούς δεν μπορούν να εξηγήσουν τι συνέβη, μάλιστα η φωνή τους ήταν τρεμάμενη. Άλλοι φοβούνται πως τα οστά των αγαπημένων τους προσώπων έχουν απορροφηθεί, πως ολόκληρα τα μνήματα θα τραβηχτούν κάτω και θα εξαφανιστούν. Άλλοι λένε θα κάνουν μήνυση για την καταστροφή των μνημείων. Περιμένουμε με αγωνία τις επόμενες μέρες να δούμε τι θα γίνει, άλλα και ποιος Αντιδήμαρχος είναι υπεύθυνος για τα κοιμητήρια του Δήμου, έτσι ώστε με την τεχνική υπηρεσία να πάρουν θέση για το φαινόμενο, να γίνουν οι κατάλληλες εργασίες και να πάψει ο κόσμος να ανησυχεί.», αναφέρει το katounanews.blogspot.com.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.