Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

Nομικό βιβλίο αφιερωμένο στη μνήμη του Γιώργου Παπαϊωάννου

Nομικό βιβλίο αφιερωμένο στη μνήμη του Γιώργου Παπαϊωάννου
To εξώφυλλο του βιβλίου

Ένα εξαιρετικό συγγραφικό έργο εκδόθηκε προ ημερών στο χώρο της νομικής επιστήμης, με τίτλο «Το επεκτατικό αποτέλεσμα της εφέσεως». Συγγραφέας του εν λόγω βιβλίου είναι ο έγκριτος και πολλά υποσχόμενος ακαδημαϊκός Νικόλαος Κατηφόρης, ο οποίος είναι Λέκτορας του τμήματος της Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το έργο του αναλίσκεται στην υποστήριξη της περί τριτενέργειας του δεδικασμένου θεωρίας για τις ανάγκες ερμηνείας του άρθρου 537 ΚΠολΔ.

Το γεγονός όμως που σε εμάς τους Αγρινιώτες προκαλεί ιδιαίτερη συγκίνηση είναι το πρόσωπο στο οποίο ο κ. Κατηφόρης επέλεξε να αφιερώσει το συγκεκριμένο συγγραφικό του έργο, αλλά και η αναφορά στην καταγωγή του:

«Στον Γεώργιο Ν. Παπαιωάννου (1970-2008),
 έναν εκλεκτό και Αξέχαστο
 Αγρινιώτη, Φίλο και Επιστήμονα», αναφέρει στις πρώτες σελίδες ο Λέκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Όπως αντιλαμβάνεστε, πρόκειται για τον αείμνηστο δικηγόρο, διδάκτωρ της Νομικής Γιώργο Παπαϊωάννου, που τόσο πρόωρα και άδικα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 38 ετών. Γιος του τ. βουλευτή Αιτ/νίας Νίκου και εγγονός του τ. Δημάρχου Αγρινίου Γεωργίου Παπαϊωάννου, γαλουχήθηκε με έντονο το αίσθημα της αγάπης για τα πάτρια εδάφη, αλλά και της ανιδιοτελούς προσφοράς προς τη γενέτειρα και τους ανθρώπους της. Γι’ αυτό το λόγο εξάλλου, λίγα χρόνια πριν τον αδόκητο θάνατό του, ανέλαβε καθήκοντα Γεν. Γραμματέα στο Σύλλογο των εν Αθήναις Αγρινιωτών, έχοντας παράλληλα και την ευθύνη σύνταξης του

H αφιέρωση στον Γεώργιο Ν. Παπαϊωάννου

περιοδικού «Ρίζα Αγρινιωτών». Αυτά τα χρόνια λοιπόν, κατόρθωσε να αναμορφώσει το εν λόγω έντυπο, φέρνοντας τη νεότερη γενιά σε επαφή με τις δραστηριότητες του συλλόγου.

Η συγκεκριμένη αφιέρωση του κ. Κατηφόρη, πέραν των ξεχωριστών αρετών του χαρακτήρα του εκλιπόντος, αλλά και της προσωπικής φιλίας τους, εδράζεται και στην επιστημονική κατάρτιση του Γιώργου Παπαϊωάννου. Πτυχιούχος της Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κατόρθωσε στη συνέχεια να αποσπάσει δύο μεταπτυχιακούς τίτλους. Ο πρώτος στις Ευρωπαϊκές Νομικές Σπουδές του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Δημόσιας Διοίκησης (Ε.Ι.Ρ.Α.) και ο δεύτερος στο Κοινοτικό Δίκαιο του Ινστιτούτου Ευρωπαϊκών Σπουδών του Ελεύθερου Πανεπιστημίου των Βρυξελλών. Ο Γιώργος πρόλαβε το 2006 να αποκτήσει και διδακτορικό τίτλο για τη διατριβή του με θέμα «Η προστασία του καταναλωτή στο ουσιαστικό ευρωπαϊκό δίκαιο της καταναλωτικής πίστης». Αξίζει να αναφερθεί, ότι εργαζόταν ως νομικός σύμβουλος στο γραφείο μεσολαβητή τραπεζικών-επενδυτικών υπηρεσιών, ενώ κατά το παρελθόν είχε διατελέσει Νομικός Σύμβουλος στη Γραμματεία τους Ειδικού Λογαριασμού του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, καθώς και Ειδικός Επιστήμονας του δικαίου της προστασίας του καταναλωτή στον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.