Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου, 2020

«Να ακυρωθεί η απόφαση για συγχώνευση 9ου και 19ου Δημοτικών Σχολείων Αγρινίου»

koi-era-synergazomenoi

«Να ακυρωθεί άμεσα η απόφαση για συγχώνευση 9ου και 19ου Δημοτικών Σχολείων Αγρινίου», ζητά η παράταξη των εκπαιδευτικών Π.Ε. «ερα- συνεργαζόμενοι».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με την πρόσφατη υπουργική απόφαση για τις σχολικές μεταβολές στη πόλη μας ,δυστυχώς ορίζεται η συγχώνευση του 9ου και 19ου Δημοτικύ σχολείου Αγρινίου.Αν και η σχετική εισήγηση συγχώνευσης των δύο σχολείων από τον δ/ντή εκ/σης κ.Κολοβό,βρήκε απέναντί της τόσο τον Σύλλογο Γονέων του 9ου Δημοτικού Σχολείου,την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας,το Σύλλογο εκπ/ών και τελικά την αρνητική εισήγηση του Περιφερειακού δ/ντή Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας κ.Γιαννόπουλου,το Υπουργείο Παιδείας έκανε δεκτή την αίτηση του δ/ντή εκπ/σης βάσει των στοιχείων που αυτός κατέθεσε.

Επειδή σαν παράταξη πιστεύουμε –και γι αυτό έχουμε αγωνιστεί όλο το προηγούμενο διάστημα και με τις προτάσεις μας στο Δ.Σ του Συλλόγου εκπ/ών και με πρωτοβουλίες ενημέρωσης μαζί με τους γονείς των μαθητών –ότι δεν πρέπει για κανένα λόγο να κλείνουν βιώσιμα  σχολεία όπως το 9ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου,αλλά απεναντίας να αναβαθμίζονται και ν΄αποτελούν πρότυπα σχολείων ενάντια σε σχολεία –μαμούθ με μαθητές να στοιβάζονται σε τμήματα 25 μαθητών.

Επιπλέον ,όπως πολλές φορές έχουμε τονίσει,στο συγκεκριμένο συγκρότημα σχολείων (συστεγάζονται το 9ο Δημοτικό Σχολείο,το 1ο Ειδικό Σχολείο και 2 Νηπιαγωγεία Γενικής και Ειδικής Αγωγής)εφαρμόζεται  με επιτυχία ο θεσμός της συνεκπαίδευσης  των μαθητών  και  ταυτόχρονα η ομαλή μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο.

ΚΑΛΟΥΜΕ  το Υπουργείο Παιδείας να ακυρώσει άμεσα την απόφασή του αυτή,που δημιουργεί μεγάλα προβλήματα τόσο στους μαθητές και τους γονείς της περιοχής,αλλά στην ίδια την παιδαγωγική διαδικασία όπως ορίζεται από τις ανάγκες της εποχής μας.

ΚΑΛΟΥΜΕ  τον Δ/ντή Εκπαίδευσης του Νομού μας να μην εμμένει στην παράλογη θέση του-άγνωστο για ποιό λόγο- για συγχώνευση των συγκεκριμένων σχολείων και να βοηθήσει στη λύση του πραγματικού προβλήματος(μειωμένος αριθμός παιδιών στο 19ο Δημοτικό) με άμεση αλλαγή των ορίων (συζήτηση που ήδη έχει γίνει πολλές φορές).

                                                                                 ΑΓΡΙΝΙΟ 28-6-2017

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.