Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2020

Να διευκρινιστούν οι συνθήκες του ατυχήματος με θύμα Αγρινιώτη στην ΚΑΛΑΣ ζητά το Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου

ασθενοφοροΗ Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ι.Π. Μεσολογγίου σε ανακοίνωση της σημειώνει πως σοβαρό ατύχημα συνέβη χθες, Τρίτη 17 Ιουνίου 2017 στην Επιχείρηση Κ.Ε. ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΗΣ – ΚΑΛΑΣ Α.Ε., όταν 42χρονος εργολάβος από το Αγρίνιο, που εργαζόταν στην επιχείρηση έπεσε από σκαλωσιά με συνέπεια τον ακρωτηριασμό του ποδιού του και τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο. Σημειωτέον ωστόσο πως σύμφωνα με άλλες πληροφορίες αποφεύχθηκε ο ακρωτηριασμός.
Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ι.Π. Μεσολογγίου ζητά από τους υπευθύνους της Επιχείρησης να αναλάβουν τις απαραίτητες ευθύνες απέναντι στον εργαζόμενο. Επίσης, από το τοπικό τμήμα Υγιεινής και Ασφάλειας να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να διευκρινιστούν οι συνθήκες εργασίας και τα αίτια πτώσης του εργαζομένου ώστε να αποδοθούν άμεσα οι ευθύνες όπου υπάρχουν.
Ακόμη, ζητά την επιτακτική δέσμευση της Πολιτείας για την επαναλειτουργία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας στη πόλη του Μεσολογγίου και την επάνδρωση με προσωπικό ώστε να γίνονται πιο εντατικοί έλεγχοι και να διασφαλίζεται η Υγιεινή και η Ασφάλεια των εργαζομένων.
« Στα μνημονιακά χρόνια που βιώνουμε, τα περιστατικά εργατικού ατυχήματος ακόμη και θανάτου έχουν αυξηθεί τραγικά σχεδόν σ’ όλη τη χώρα, με αποτέλεσμα το θέμα εργασίας πλέον να προκαλεί φόβο και ανησυχία ακόμη και για τους ίδιους τους εργαζόμενους, αφού η αρμόδια υπηρεσία λόγω μηδενικού προσωπικού, αδυνατεί να ανταπεξέλθει απέναντι σ’ όλες τις υποθέσεις εργασιακών ελέγχων.Ζητάμε να ενταθούν οι έλεγχοι προς πάσα κατεύθυνση ώστε να μην έχουμε άλλα περιστατικά και να στελεχωθούν τα αρμόδια γραφεία με προσωπικό» αναφέρει η Διοίκηση του Ε.Κ.Μ. ευχόμενη «στον συνάδερφο ταχεία ανάρρωση».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.