Σάββατο, 10 Απριλίου, 2021

«Να κλείσουν όλα τα σχολεία του Δήμου Αμφιλοχίας πριν να είναι αργά»

«Να κλείσουν όλα τα σχολεία του Δήμου Αμφιλοχίας πριν να είναι αργά»

Γράφει ο Βαγγέλης Τσούκας*

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 26 Φεβρουαρίου 2021, συζητήθηκε το θέμα της υγειονομικής κρίσης στο Δήμο Αμφιλοχίας, μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή μας. Ανάμεσα στα άλλα που προτάθηκαν από τη μεριά μου ήταν και η ανάγκη να κλείσουν  και τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (τα Γυμνάσια, Λυκεια και το ΕΠΑΛ Αμφιλοχίας είναι κλειστά μέχρι τις 8 Μαρτίου).

Δυστυχώς όπως ακριβώς έγινε τον περασμένο Μάιο και Σεπτέμβριο, έτσι και τώρα δεν αξιοποιήθηκε  από μέρους του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης το χρονικό διάστημα από τις 7 Νοέμβρη που είναι κλειστά τα σχολεία για να ληφθούν κάποια βασικά μέτρα, παρά τις διαρκείς επισημάνσεις των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών (ΟΛΜΕ και ΔΟΕ).   Συγκεκριμένα:

  • δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο για τη μείωση του αριθμού των παιδιών ανά τμήμα, ούτε με αξιοποίηση των υπαρχουσών κενών αιθουσών ούτε με αξιοποίηση άλλων κατάλληλων χώρων
  • δεν έχει ληφθεί απόφαση για εστιασμένα μαζικά τεστ και εμβόλια σε εκπαιδευτικούς και μαθητές
  • δεν έχει προσληφθεί επιπλέον απαραίτητο προσωπικό καθαριότητας προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες λόγω της πανδημίας

Από τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι σήμερα στο Δήμο μας φαίνεται ότι ήταν υψηλού ρίσκου η απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία στις αρχές Ιανουαρίου. Τα σχολεία άνοιξαν δυστυχώς χωρίς καμία προετοιμασία, η κινητικότητα έχει υπεραυξηθεί και για να μη φτάσουμε να κλείσουμε και την αγορά, όλα τα σχολεία μπορούν να κλείσουν άμεσα πριν φτάσουμε στην έκρηξη! Δεν υπάρχει άλλη λύση, δεν υπάρχουν πολλές επιλογές… Το πρόβλημα είναι να μην ξεφύγει το τσουνάμι…Κρούσματα αρχίσαμε να βλέπουμε και σε νεαρές ηλικίες  πια και ευτυχώς που δεν έχουν βάρια συμπτωματολογία. Αυξάνονται ωστόσο οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και για νεότερους ηλικιακά συμπολίτες μας που αυτό σημαίνει ότι επεκτείνεται η επιδημία πολύ περισσότερο.

Έστω και τώρα ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας, από τη θεσμική του θέση, να αναλάβει πρωτοβουλία σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να καλέσει σε σύσκεψη  τους Προϊσταμένους Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης, τους Δ/ντές των σχολείων του Δήμου Αμφιλοχίας και να προτείνουν με επιστολή τους στους Υπουργούς Υγείας, Παιδείας και στον Ε.Ο.Δ.Υ. το κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου μας!

*Ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αμφιλοχίας

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.