Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

«Να παρέμβει ο πρωθυπουργός και να διορθώσει την αδικία σε βάρος του Αγρινίου», λέει ο Εμπορικός Σύλλογος για το Πανεπιστήμιο

«Να παρέμβει ο πρωθυπουργός και να διορθώσει την αδικία σε βάρος του Αγρινίου», λέει ο Εμπορικός Σύλλογος για το Πανεπιστήμιο

Σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου αναφορικά με τις εξελίξεις στο πανεπιστημιακό πεδίο αναφέρει:

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου, με αφορμή τις εξελίξεις στο θέμα του Πανεπιστημίου και ιδιαίτερα για τις μεθοδεύσεις που γίνονται από την πλευρά της Κυβέρνησης, σε συνεργασία με τo Πανεπιστήμιο Πατρών, που σκοπό έχουν τον αφανισμό των Πανεπιστημιακών σχολών στη πόλη μας, θέλει να δηλώσει όχι μόνο την αντίθεση του αλλά και την έντονη αγανάκτηση του.

Είχαμε τονίσει σε πρόσφατη ανακοίνωση μας, μετά και το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, στις 19-2-2021, για Επανίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας ότι αυτή πρέπει να στηριχθεί από όλους τους φορείς της πόλης μας καθώς και από τους πολιτικούς εκπροσώπους του νομού μας για να υπάρξει μόνιμη και οριστική λύση στο θέμα αυτό.

Καλούμε τον Πρωθυπουργό να παρέμβει άμεσα ώστε δοθεί λύση που να δικαιώνει τις προσπάθειες δεκαετιών και η πόλη μας να έχει το Πανεπιστήμιο που της αξίζει.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Μάκης

    Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο πρωθυπουργός της χώρας δεν μπόρεσε να κοιμηθεί απόψε, συγκλονισμένος από το δράμα που περνά η “μεγαλούπολη” του Αγρινίου και η “ιερά πόλις” του Μεσολογγίου και ο ευλογημένος “μεγαλύτερος νομός της χώρας” γενικότερα. “Πως θα πάει μπορστά τούτος ο τόπος;” αναρωτήθηκε τη στιγμή που είναι απόλυτα γυμνός από βιοτεχνίες, βιομηχανίες και άλλες πραγματικά παραγωγικές δραστηριότητες, έχοντας επενδύσει τις αναπτυξιακές ελπίδες τοσα χρόνια σε πανεπιστήμια, στρατό, γκαρσονιέρες, καφέ και ψητοπωλεία. Ούτε καν οργανωμένος υποδοχέας βιοτεχνιών και βιομηχανιών δεν υπάρχει σε τούτον τον τόπο, τη στιγμή που οι γειτονικές περιοχές έχουν 2 (Γιάννενα) με 3 (Πάτρα) τέτοιους χώρους και έλκουν σαν μαγνήτες τις όποιες ανάλογες επενδύσεις έρχδνται στη δυτική πλευρά της χώρας.

    Διαχρονικά, οι τοπικοί άρχοντες δεν έκαναν τίποτα για βοηθήσουν τον τόπο, παρά μόνο ευχολόγια και χάιδεμα αυτιών των ψηφοφόρων περί “τεράστιου αναξιοποίητου (με δική τους ευθύνη) φυσικού πλαούτου”, περί ” μεγάλου και αυτόνομου πανεπιστημίου δυτικής ελλάδος (λες και τα πανεπιστήμια είναι σουπερ μάρκετ να ανοίξουν ένα παράρτημα σε κάθε κωμόπολη και πόλη) ” , περί του ” να διεκδικήσουμε αυτά που μας αξίζουν και μας έχουν στερήσει (εδώ ο λαϊκισμός χτυπά κόκκινο)” και άλλα τέτοια ευήκοα σε κάθε χαμηλού επιπέδου ψηφοφόρο.

    Και μετά απορείτε κάποιοι που ο τόπος ερημώνει από επιστημονικά και παραγωγικά μυαλά με εσωτερική (σε Πάτρα και Αθήνα) και εξωτερική μετανάστευση και μένουν πίσω οι αγράμματοι χωριάτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.