Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου, 2020

“Να πάρουμε κάτι από το πνεύμα του Χαρίλαου Τρικούπη”

“Να πάρουμε κάτι από το πνεύμα του Χαρίλαου Τρικούπη”

0991692f-ad1e-4adc-bc4c-58b6386e1aba«Στην κρίσιμη αυτή περίοδο που διέρχεται η χώρα, πρέπει να πάρουμε κάτι από το πνεύμα του Χαρίλαου Τρικούπη, από τη γενναιότητά του, από τη μεταρρυθμιστική πνοή του, προκειμένου όχι απλώς να βγούμε από την κρίση, αλλά και να χαράξουμε ένα καινούριο μέλλον για τη χώρα», δήλωσε ο Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος, μετά το τέλος της εκδήλωσης για τα 120 χρόνια από τον θάνατο του Χαρίλαου Τρικούπη.
Την εκδήλωση – μνημόσυνο, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, οργάνωσε ο Σύλλογος Μεσολογγιτών Αττικής. Ο Γιώργος Βαρεμένος παρέστη ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, κατέθεσε στεφάνι και αμέσως μετά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σήμερα τιμούμε την παρακαταθήκη ενός μεγάλου ανδρός, όχι μόνο ως Αιτωλοακαρνάνα αλλά και ως Έλληνα, που με το έργο του σφράγισε την Ιστορία της νεότερης Ελλάδας. Ήταν ένα μεγάλο πολιτικό ανάστημα, ένας γενναίος μεταρρυθμιστής, ένας πολιτικός των έργων και όχι των μεγάλων λόγων. Ακόμη και αν στο τέλος, στις εκλογές του 1895, οι συμπατριώτες μου, αντί να τον επανεκλέξουν, εξέλεξαν στη θέση του τον Γουλιμή. Και ο ίδιος είπε το περίφημο «ανθ’ ημών Γουλιμής», αλλά αυτό δεν αφαίρεσε από το μεγαλείο του ανδρός. Και επειδή σήμερα η Ελλάδα διέρχεται μια κρίσιμη ιστορική περίοδο, βρίσκεται σε καμπή, σε ένα σταυροδρόμι, εγώ θα ήθελα να πω ότι πρέπει να πάρουμε κάτι από το πνεύμα του Χαρίλαου Τρικούπη, από τη γενναιότητά του, από τη μεταρρυθμιστική πνοή του, προκειμένου όχι απλώς να βγούμε από την κρίση, αλλά και να χαράξουμε ένα καινούριο μέλλον για τη χώρα. Τώρα, σ’ εμάς που έχουμε εμπλοκή με τα δημόσια πράγματα, θα ήθελα να πω ότι από εμάς τους ίδιους εξαρτάται αν θα πάρουμε κάτι από τον Γουλιμή ή κάτι από το μεγαλείο του Χαρίλαου Τρικούπη».

Στο Μνημόσυνο παρέστη και ο πρώην βουλευτής Σπήλιος Λιβανός που ανέφερε:  Συμμετείχα, όπως κάθε χρόνο, στο πολιτικό μνημόσυνο του Χαρίλαου Τρικούπη, του κατεξοχήν Έλληνα μεταρρυθμιστή και οραματιστή πολιτικού.
Οι σκέψεις για τη σημερινή Ελλάδα που με κατέκλυσαν κατά τη διάρκεια της τελετής, οδηγούν σε αναπόφευκτες συγκρίσεις.
Η Ελλάδα, περισσότερο από ποτέ, έχει ανάγκη από ανθρώπους με ήθος, όραμα και πάθος για τις ιδέες τους, που θα πάρουν την απόφαση να εμπλακούν στην πολιτική ζωή και θα χαράξουν πορεία για το μέλλον, με ορθολογισμό και αίσθημα ευθύνης.

spilios

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.