Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

«Να σταματήσει η υποβάθμιση της Γεωπονικής Σχολής» ζητεί ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου

«Να σταματήσει η υποβάθμιση της Γεωπονικής Σχολής» ζητεί ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου

Με επιστολή του προς τους Βουλευτές Νομού Αιτωλοακαρανίας ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου ζητεί να σταματήσει η υποβάθμιση της Γεωπονικής Σχολής στο Μεσολόγγι, ζητώντας την αύξηση του αριθμού των τμημάτων της, με προσανατολισμό τη δημιουργία ενός σύγχρονου Κέντρου Ανάπτυξης και Ερευνών στο Μεσολόγγι.

 Αναλυτικά:

ΠΡΟΣ:

Βουλευτές Νομού Αιτ/νίας

κ. Λιβανό Σπήλιο

κ. Καραγκούνη Κων/νο

κ. Σαλμά Μάριο

κ. Βαρεμένο Γεώργιο

κ. Μωραϊτη Αθανάσιο

κ. Κωνσταντόπουλο Δημήτριο

κ. Παπαναστάση Νικόλαο

Αξιότιμοι  κ.κ. Βουλευτές,

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου ενημερώθηκε από τα τοπικά ΜΜΕ για την πρόταση του Πανεπιστημίου Πατρών, σχετικά με την αναδιάρθρωση των τμημάτων της Γεωπονικής Σχολής.

Με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι η πρόταση αυτή προβλέπει τη μείωση του αριθμού των τμημάτων στο Μεσολόγγι, από τρία τμήματα (Επιστήμης Βιοσυστημάτων και Γεωργικής Μηχανικής – Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής – Ζωικής Παραγωγής Αλιείας και Υδατοκαλλιεργιών ) σε δύο (Γεωπονίας – Αλιείας και Υδατοκαλλιεργιών).

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη σχεδιαζόμενη επαναφορά της βάσης του 10, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην περαιτέρω απαξίωση και στο τελικό κλείσιμο των Σχολών της πόλης μας.

Απαιτούμε να σταματήσει η υποβάθμιση της Γεωπονικής Σχολής στο Μεσολόγγι, η οποία διαθέτει επαρκείς εκτάσεις και σύγχρονα μηχανήματα, για τα οποία το κράτος έχει δαπανήσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να αξιοποιούνται στο έπακρο.

Γι’ αυτό τον λόγο ο Σύλλογός μας ζητά, όχι μόνο να σταματήσει η απαξίωση της Σχολής, η οποία έχει ξεκινήσει ήδη από το 2013, αλλά αντίθετα ζητά την αύξηση του αριθμού των τμημάτων της, με προσανατολισμό τη δημιουργία ενός σύγχρονου Κέντρου Ανάπτυξης και Ερευνών στο Μεσολόγγι.

Περιμένουμε από τους κ.κ. βουλευτές του νομού μας, και ιδιαίτερα από όσους έχουν εκλεγεί με τη σημερινή κυβέρνηση, να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες, ώστε τα σχέδια σε βάρος των περιφερειακών τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών να ανατραπούν.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               H ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ                                           ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΟΣΣΟΒΑ

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.