Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

Να ζητηθεί η κήρυξη 14μερης “καραντίνας” σε Αιτωλικό και Οινιάδες προτείνει η πρόεδρος της Κοινότητας Μεσολογγίου

Να ζητηθεί η κήρυξη 14μερης “καραντίνας” σε Αιτωλικό και Οινιάδες προτείνει η πρόεδρος της Κοινότητας Μεσολογγίου

Η πρόεδρος της Κοινότητας Μεσολογγίου, Όλγα Δασκαλή με επιστολή της στο δήμαρχο Μεσολογγίου την οποία και κοινοποιεί σε μέλη του δημοτικού συμβουλίου προτείνει την κατάθεση αιτήματος στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να κηρυχθούν σε 14μερη καραντίνα οι δημοτικές ενότητες Αιτωλικού και Οινιαδών.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

“Προτείνουμε να μεταβίβασετε αίτημα στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, οι περιοχές του Αιτωλικού και του Νεοχωριου να κηρυχθουν επίσημα σε καραντίνα για τις επόμενες 14 ημέρες.

Τα τρία επιβεβαιωμενα σημερινά νέα κρούσματα μπορεί να έχουν γεωμετρική πρόοδο αν δεν δράσουμε άμεσα.”

Όμως,  για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει σε μια περιοχή τα κρούσματα να είναι περισσότερα από πέντε και ως εκ τούτου την συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν μπορεί να συμβεί η υποβολή τέτοιου αιτήματος.

Να σημειωθεί τέλος ότι η επιστολή της κ. Δασκαλή δεν μας εστάλη από την ίδια ούτε από συνεργάτη της για δημοσίευση, αλλά μόλις περιήλθε σε γνώση μας θεωρήσαμε σωστό να δημοσιοποιήσουμε το αίτημά της προκειμένου να αναδειχθεί η σοβαρότητα της κατάστασης, καθώς στην προάσπιση της Υγείας δεν χωρούν “κοντόφθαλμες” προσεγγίσεις και πολύ δε, περισσότερο απόψεις που διακινούνται περί μη ύπαρξης της νόσου.

Η COVID-19 μας έχει επισκεφτεί. Μακάρι να μείνουμε στα τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα, διότι αλλιώς η πρόταση της κ. Δασκαλή θα γίνει πραγματικότητα, όχι γιατί το πρότεινε η ίδια, αλλά γιατί έτσι προβλέπεται και έτσι  έχει γίνει και σε άλλες περιοχές.

messolonghinews.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.