Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Αντιπαραθέσεις στη Ναύπακτο και στιγμές έντασης για λίγα τρόφιμα

Αντιπαραθέσεις στη Ναύπακτο και στιγμές έντασης για λίγα τρόφιμα

Στιγμές έντασης με ντροπιαστικές εικόνες εκτυλίχθηκαν σήμερα το μεσημέρι, έξω από το Ξενία Ναυπάκτου, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η διανομή προϊόντων πρώτης ανάγκης και τροφίμων από το ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων).

Χρειάστηκε να κληθεί αστυνομική δύναμη προκειμένου να μπει μια σειρά στη διανομή των τροφίμων στους δικαιούχους του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης.

Τα τρόφιμα έφθασαν στη Ναύπακτο με ευθύνη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και με ευθύνη του Δήμου Ναυπακτίας ξεκίνησε η διανομή τους. Κατά τη διάρκεια της διανομής επικράτησε το αδιαχώρητο, με πολλούς να παρακάμπτουν την ουρά και τη σειρά, με αποτέλεσμα να προκληθούν έντονες λεκτικές αντιπαραθέσεις.

Για το λόγο αυτό, ο δήμος Ναυπακτίας μοίρασε για τις επόμενες ημέρες χαρτάκια με σειρά προτεραιότητας προκειμένου να μην ξανά συμβούν οι σημερινές θλιβερές εικόνες.

Φαίνεται ότι στην Ελλάδα της μεταμνημονιακής εποχής, τίποτα δεν έχει αλλάξει με τα σημάδια της απελπισίας να είναι έντονα από τον οικονομικό στραγγαλισμό των πολιτικών που ασκήθηκαν, σε ένα πολύ μεγάλο δυστυχώς τμήμα του Ελληνικού πληθυσμού.

Τι είναι το Τ.Ε.Β.Α.

Το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών, συνδυάζεται με συνοδευτικά μέτρα τα οποία συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων και υλοποιείται στο σύνολο της χώρας.

Το πεδίο εφαρμογής του ΤΕΒΑ εξειδικεύεται στην Ελλάδα μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ I). Η εφαρμογή του Προγράμματος ολοκληρώνεται την 31η Δεκεμβρίου 2020.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται μέσω Κοινωνικών Συμπράξεων και οι ωφελούμενοι επιλέγονται σύμφωνα με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Πηγή: nafpaktianews.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.