Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου, 2021

Ναύπακτος: Την Δευτέρα τελικά η 1η δράση του προγράμματος “Κορινθιακός η δική μας θάλασσα”

Ναύπακτος: Την Δευτέρα τελικά η 1η δράση του προγράμματος “Κορινθιακός η δική μας θάλασσα”

Η 1η δράση του προγράμματος “Κορινθιακός η δική μας θάλασσα” που ήταν προγραμματισμένη στη Ναύπακτο για σήμερα, Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019, θα πραγματοποιηθεί τελικά την Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 και ώρα 10:00 το πρωί στην παραλία Πούντο, στις εκβολές του ρέματος Σκα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης “Πράσινο+Μπλε”:

Λόγο καιρικών συνθηκών η δράση “ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ η δική μας θάλασσα” που ήταν προγραμματισμένη να υλοποιηθεί σήμερα 15 Μαρτίου στις 10.00 στην παραλία Πούντο, στις εκβολές του ρέματος Σκα, δίπλα στον χώρο των παζαριών… μεταφέρεται και θα υλοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Μαρτίου, στον ίδιο χώρο.

Σας περιμένουμε…

*Η περιβαλλοντική οργάνωση «Πράσινο+Μπλε» μαζί με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «ΟΖΟΝ» και τους φορείς: Σύνδεσμος Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) «Ο ΑΡΙΩΝ» με έδρα το Αίγιο, σύλλογος ελεύθερων και αυτόνομων δυτών «Κρισσαίος» με έδρα τη Φωκίδα και ο σύλλογος  «Αργώ»  με έδρα την Αλυκή  Βοιωτίας,  ενώνουν τις δυνάμεις τους και συμμετέχουν στο πρόγραμμα με τίτλο «ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ η δική μας θάλασσα» που αφορά την έρευνα και τη καταγραφή της συσσώρευσης απορριμμάτων στις ακτές και τη θάλασσα του Κορινθιακού κόλπου. Οι δράση εντάσσεται σε μία ευρύτερη προσπάθεια για την προστασία και ανάδειξή της περιοχής, μετά την ένταξή της  στο δίκτυο Natura 2000.

Ο κάθε φορέας που συμμετέχει έχει αναλάβει και την ευθύνη  λειτουργίας σταθμού καταγραφής – παρατηρητηρίου για την περιοχή του, όπου σε τακτά χρονικά διαστήματα, θα υλοποιεί καταγραφές  θαλάσσιων απορριμμάτων. Τα στοιχεία θα επεξεργάζονται για να αποτελέσουν στατιστική βάση δεδομένων προκειμένου να εξαχθούν επιστημονικά συμπεράσματα και να βρεθούν τρόποι προστασίας και αποκατάστασης.

*Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο με δικαιούχο φορέα την ΜΚΟ «ΟΖΟΝ»
*Περισσότερες πληροφορίες: Πράσινο+Μπλε +30 26340 25016 – info@prasinomple.gr και στην ιστοσελίδα www.ozon-ngo.gr/korinthiakos

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.