Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Η ναφθαλίνη είχε τη δική της ιστορία

Η ναφθαλίνη είχε τη δική της ιστορία

nafth

Από τότε που μπήκε ναφθαλίνη στο 1ο Λύκειο Αγρινίου έχουν περάσει δυο βδομάδες. Γράφαμε τότε εδώ στο agrinionews.gr ότι «είναι σε εξέλιξη η προανάκριση που ενεργείται από το Aστυνομικό Τμήμα Αγρινίου για να εντοπιστούν οι δράστες της ρίψης μεγάλης ποσότητας ναφθαλίνης σε πόρτες και παράθυρα του 1ου Γενικού Λυκείου.

H ρίψη έγινε κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου με αποτέλεσμα χθες, Δευτέρα, η κατάσταση που επικρατούσε στο σχολείο να μην επιτρέπει τη διεξαγωγή μαθημάτων. Οι δράστες παραμένουν άγνωστοι ενώ έχει σχηματιστεί δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης και απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης». Με άλλα λόγια Εισαγγελέας και Αστυνομία αποφάσισαν να πιάσουν αυτούς τους αγνώστους και να τους συνετίσουν μέσω μιας δίκαιης τιμωρίας όπως είναι η αρχή ενός κράτους δικαίου.

Μέσα σε αυτές τις δύο εβδομάδες όμως, και ενώ γονείς τρέχουν-χωρίς να έχουν τα απαραίτητα χρήματα-για εξετάσεις ύπαρξης ή μη του ενζύμου το οποίο όταν λείπει η ναφθαλίνη μπορεί να σε σκοτώσει, οι άγνωστοι ξαναχτύπησαν.
Ναφθαλίνη μπήκε και στο 6ο και στο 3ο! Λύκεια πάντα… Θα μπορούσαν να είναι και Γυμνάσια ή και δημοτικά και σε νηπιαγωγεία, δεν υπάρχει κάποιος φραγμός. Και σε αυτές τις περιπτώσεις θα ήταν ίδια η επιχειρηματολογία. «Τι να κάνουμε; Να φυλάμε όλη νύχτα το σχολείο να μην μπουν μέσα οι άγνωστοι;»…

Όχι, να κρατήσει από ντροπή κάποιος την αναπνοή του μέχρι να γίνει αρχικά κόκκινος και μετά μπλε! Να παραιτηθεί κάποτε, κάπου, κάποιος, έστω από αηδία που λέει και ο ποιητής! Να μη φύγει από το δημόσιο, απλά να αλλάξει πόστο, το Σύνταγμα διασφαλίζει μονιμότητα άλλωστε δεν παθαίνει κανείς τίποτε τελεσίδικο. Γιατί; Διότι υπήρχαν σε κάποιες περιπτώσεις πληροφορίες που είχαν φτάσει στα αυτιά των υπευθύνων ότι κάποιοι απλά δεν γουστάρουν να κάνουν μάθημα.

Ειλικρινά δεν ξέρω αν αξίζει να ασχολείται κανείς. Η κοινωνία έχει τόση απάθεια πάνω της που διαβάζει ότι πάλι μια νεαρή στρίμωξε ένα γέρο στο ασανσέρ και του πήρε τα λεφτά με την γριά στο ισόγειο και σε μια πασίγνωστη πολυκατοικία και δεν ασχολείται κανείς. Ή κι όταν ασχολείται θα γράψει άλλος κάτι «αντιρατσιστικό» και άλλος κάτι σαν «φάτε τους όλους»!
Τα παιδιά μεγαλώνουν και γίνονται ανεξέλεγκτα. Όχι όλα, αλλά δυσανάλογα πολλά. Ο άλλος στην Κρήτη ήταν απαγωγέας και είχε την 16χρονη κόρη του στην συμμορία! Εκείνη τον δικαιολόγησε λέγοντας «είχαμε οικονομικό πρόβλημα, δεν μπορούσαμε να ζήσουμε με 1500 ευρώ το μήνα»!

Δεν έχω την απάντηση τι πρέπει να γίνει. Εύχομαι αν πιαστούν οι άγνωστοι που βάζουν τις ναφθαλίνες να μην είναι φτωχά ή «μειονοτικά» παιδιά. Να είναι τίποτε κακομαθημένα πλουσιόπαιδα που την έχουν δει επαναστάτες. Θα μπορέσουν να βγάλουν όλοι εσώψυχα εκεί και να αποφύγουμε την παράνοια μετά της «συζήτησης» με ελληνικούς όρους. Ξέρετε, οι μεν να λένε ότι είναι… «ταξική αντίδραση των νέων στο σχολείο-σκλαβιά» και οι δε να ζητάνε εκτοπίσεις και ισόβιες καθείρξεις.

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.