Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

«Ναι» από το Υπουργείο Πολιτισμού για την ολοκληρωτική αναστήλωση της θρυλικής γέφυρας Μανώλη

«Ναι» από το Υπουργείο Πολιτισμού για την ολοκληρωτική αναστήλωση της θρυλικής γέφυρας Μανώλη

Θετική η απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την ολοκληρωτική αναστήλωση της θρυλικής γέφυρας Μανώλη.

Μετά από ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων του Κυριάκου Βελόπουλου προς την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για το εάν προτίθενται να προβούν σε εργασίες προκειμένου να αναστηλωθεί η γέφυρα κατά την αρχική της μορφή, η απάντηση από ήταν θετική, με την ίδια να αναφέρει ότι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδος και Ευρυτανίας, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς προγραμματίζει τις απαιτούμενες ενέργειες για την εκπόνηση των αναγκαίων μελετών για την συνολική αποκατάσταση και ανάδειξη της γέφυρας.

Η ερώτηση στη Βουλή έγινε μετά από ενημέρωση της επιστολής του εκπροσώπου του Συλλόγου Φίλων Γέφυρας Μανώλη Γρηγόρη Φέρρα όπου τονίστηκε η επιτακτική ανάγκη της ολοκληρωτικής αναστήλωσης της θρυλικής γέφυρας ώστε να διασφαλιστεί το Γεφύρι από μία ολοκληρωτική κατάρρευση και να συμβάλλει στα μέγιστα στην τουριστική προβολή.

Το 2018 και το 2019 είχαν γίνει εργασίες αντιστήριξης στα βάθρα από το υπουργείο Πολιτισμού καθώς το Γεφύρι κινδύνευσε να πέσει.

Παρακάτω η ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου στη Βουλή των Ελλήνων και η απάντηση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη:

dytikievrytania.blogspot.com

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.