Κυριακή, 29 Μαΐου, 2022

Το National Airport “PVK Preveza, Lefkada” να γίνει “AIK Aktio Aitoloakarnania”

Το National Airport “PVK Preveza, Lefkada” να γίνει “AIK Aktio Aitoloakarnania”

preveza

Γιατί PVK στην Διεθνή ονομασία IATA;

Με ενδιαφέρον διαβάσαμε την επίσκεψη φορέων Αιτωλοακαρνανίας Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Χ. Σταρακά, Δημάρχου Ακτίου Βόνιτσας) με τους υπευθύνους της Fraport για το αεροδρόμιο του Ακτίου. (Δείτε εδώ).

Ακούστηκαν  συμφωνίες για μεταφορές, συγκοινωνίες, ξεναγούς με επαγγελματίες από την Αιτωλοακαρνανία, δημιουργία αίθουσας προβολής τοπικών προϊόντων αλλά και η προώθηση τουριστικών καμπανιών για την Αιτωλοακαρνανία στην οποία ανήκει το Αεροδρόμιο.
Έγινε αναφορά ακόμα  και σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός χώρου/μουσείου της ναυμαχίας του Ακτίου (2 Σεπτεμβρίου 31 π.Χ.).

Πράγματι η Fraport στην ιστοσελίδα της αναφέρει ρητά ως υπηρεσία την ανάπτυξη των αεροδρομίων. Αυτή  περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την “ανακαίνιση υφιστάμενων τερματικών σταθμών, η κατασκευή νέων αστικών περιοχών και η ανακατασκευή των εγκαταστάσεων των αερολιμένων”

Καλά όλα αυτά, αλλά στη “διεθνή συνείδηση” του διαδικτύου δεν υφίσταται Αεροδρόμιο Ακτίου στην Αιτωλοακαρνανία αλλά αεροδρόμιο Πρεβέζης ή αεροδρόμιο Λευκάδος, το οποίο ανήκει ….στην Ήπειρο!  Ρίξτε μια ματιά στην λίστα των Ελληνικών αεροδρομίων στο Αγγλικό wikipedia (δείτε εδώ). Από την επίσημη ιστοσελίδα της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας μαθαίνουμε ότι το Αεροδρόμιο Ακτίου έχει ταχυδρομική θυρίδα …στην Πρέβεζα (δείτε ενότητα “συνοπτική παρουσίαση”).

Και δεν θα υπάρξει ποτέ διεθνές αεροδρόμιο Ακτίου Αιτωλοακαρνανίας όταν έχει διεθνή αρχικά IATA “PVK”και ICAO “LGPZ” που παραπέμπουν σε Πρέβεζα ( τα δύο πρώτα αρχικά τoy αριθμού ΙΑΤΑ PV και τα δύο τελευταία αρχικά του αριθμού PZ)  . Θα μπορούσε να ήταν ΑΙΚ ή κάτι ανάλογα (σ.σ.  όπως οι πινακίδες αυτοκινήτου). Πληροφοριακά ΙΑΤΑ είναι τα αγγλικά αρχικά της  Διεθνούς Ένωση ΑερομεταφορώνInternational Air Transport Association, IATA)  και ICAO είναι αντίστοιχα τα αγγλικά αρχικά του   Διεθνούς  Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (αγγλικά: International Civil Aviation Organization, ICAO). Η ΙΑΤΑ παρέχει 3-γράμματους κωδικούς αεροδρομίων και 2-ψήφιους κωδικούς αερομεταφορέων, οι οποίοι χρησιμοποιούνται ευρύτατα σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο ICAO χρησιμοποιεί 4-γράμματους και 3-γράμματους κωδικούς αντίστοιχα.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Fraport υπάρχει η ονομασία Aktion. Θα βοηθούσε πολύ περισσότερο αν υπήρχε το προσδιοριστικό Aitoloakarnania.

Μπορεί σε πολλούς να είναι τυπικό…αλλά τα brand name κάνουν τη διαφορά. Και το να είναι brand name η Αιτωλοακαρνανία λόγω αεροδρομίου είναι η αρχή πρωτίστως στο εμπόριο και τον τουρισμό.

Λ.Υ.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

4 Σχόλια

 1. Ανώνυμος

  κσι γιατι να ειναι αιτολοακαρνανιας και οχι ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ποειναι το σωστο…

 2. Cd

  Όσο σχέση έχει ή μακρυνεια με το μεσολογγι …… άλλο τόσο έχει σχέση το ακτιο με την αιτ/νια , τι δεν καταλαβαίνεις????

 3. antikeimenikos

  ΣΟΚ στο Αγρίνιο!! Δεν μας ξέρουν έξω από τα σύνορα του νομού μας!!!

  ΧΑΧΑΧΑ

  Αν το αεροδρόμιο ήταν στο Αγρίνιο δεν θα το αγόραζε η fraport… Εκεί που είναι θέλει να διαφημίσει το τουριστικό προϊόν της Ηπέιρου και της Λευκάδας.

  Αλίμονο, οι άνθρωποι λεφτά θέλουν να βγάλουν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.