Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Ναυάγιο Ζακύνθου όπως δεν το έχετε ξαναδεί (από drone). Απλά μαγικό!

Ναυάγιο Ζακύνθου όπως δεν το έχετε ξαναδεί (από drone). Απλά μαγικό!

Ηταν το 1980 όταν το πλοίο «Παναγιώτης» το οποίο ανήκε σε έναν Κεφαλλονίτη (για το οποίο υπήρχε η πληροφορία για πολλά χρόνια ότι μετέφερε παράνομα τσιγάρα, από την Τουρκία σε διεθνή ύδατα, όπου θα τα πουλούσε σε προσυμφωνημένο σημείο) βρέθηκε εκτός πορείας.

Οι εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες και η χαλασμένη του μηχανή έφεραν ως αποτέλεσμα να ξεβραστεί σε μια απομονωμένη παραλία στα βράχια της βορειοδυτικής πλευράς της Ζακύνθου γνωστή μέχρι τότε ως ΄Αι Γιώργης.

Ο καπετάνιος Χαράλαμπος Κομποθέκρας – Κοτσορός και το πλήρωμα ήταν επίσης από την Κεφαλονιά, ενώ το – κατά δήλωση τού καπετάνιου- εσφαλμένα θεωρούμενο ως παράνομο φορτίο συνόδευαν κάθε φορά και δύο Ιταλοί λαθρέμποροι, οι οποίοι και επέβλεπαν την παράδοση. Τους ισχυρισμούς αυτούς κατέρριψε στην ιστοσελίδα του ο ίδιος ο καπετάνιος παρουσιάζοντας τα πρακτικά τών δικών.

Στην αρχή οι κάτοικοι είχαν θορυβηθεί εξαιτίας της περιβαντολλογικής καταστροφής που πίστευαν πως θα δημιουργούσε το συγκεκριμενο καράβι με το φορτίο του, ενώ θα δημιουργούσε πλήγμα στον τουρσιμό του νησιού. Συνέβη το ακριβώς αντίθετο. Η παραλία «Ναυάγιο» της Ζακύνθου είναι ένας από τους μεγαλύτερους τουριστικούς πόλους του νησιού, των Επτανήσων και της Ελλάδας, ενώ τα διεθνή μέσα ενημέρωσης το κατατάσσουν ανάμεσα στις 23 ομορφότερες παραλίες του κόσμου.

Αφορμή για την παραπ άνω μικρή ιστορία είναι ένα υπέροχο (οι λέξεις ωχριούν…) βίντεο – λήψη με drone – που έχει ανέβει προσφάτως στο You Tube από το Travel Greece.

thetoc.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.