Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου να φύγει, να πάει αλλού

Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου να φύγει, να πάει αλλού

na

Ο κόσμος όλος  γνωρίζει την Ναυμαχία της Ναυπάκτου-η οποία έχει επέτειο τώρα κοντά- ως μια από τις σημαντικότερες ναυμαχίες της Ιστορίας, τόσο από επιχειρησιακή άποψη όσο και λόγω στρατηγικής σημασίας. Όμως δεν είναι όλοι το ίδιο γοητευμένοι από αυτή και, σε τελική ανάλυση βρε αδερφέ, «γιατί πρέπει να ασχολούμαστε με μια ναυμαχία που έγινε στις Εχινάδες, που στη Ναύπακτο έδρευε ο Οθωμανικός στόλος, που στη χριστιανική πλευρά ήταν κάτι παπικοί και κάτι Μαλτέζοι ξέμπαρκοι, που σε τελική ανάλυση δεν πολεμήσαμε εμείς αλλά κάποιοι Επτανήσιοι, άσε που υπάρχουν και οι γνωστές πηγές που λένε ότι στην πλευρά των Οθωμανών πολεμούσαν και οι… ντόπιοι, που εμείς βέβαια δεν δεχόμαστε ότι ήταν Έλληνες, διότι Ελλάδα δεν υπήρχε κλπ, κλπ».

Θα τα μάθατε: τα παραπάνω τα είπε, κάπως συμπυκνωμένα και στα πλαίσια μιας πρωτοποριακής πρότασης στο δημοτικό συμβούλιο Ναυπακτίας, ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης(ΚΚΕ) κ. Τσαγκουρνός. Να μην διοργανώνονται οι εορτασμοί για τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου επειδή η μάχη έγινε μακριά από την πόλη, στις Εχινάδες, άσε που  από τις εκδηλώσεις δεν κερδίζουν κάτι οι πολίτες ούτε αλλάζει το βιοτικό τους επίπεδο! «Στήνουμε χορούς και πανηγύρια για κάτι που δεν έγινε στη Ναύπακτο», τόνισε στην ομιλία του.

Ντροπή μας! Πραγματικά πώς τολμάμε να στήνουμε χορούς και πανηγύρια σε κάτι που δεν βελτιώνει το βιοτικό μας επίπεδο; Γιατί δεν διαβάζουμε την Ιστορία όπως πρέπει; Τι σημασία έχει που όλος ο κόσμος κάνει λόγο για την Ναυμαχία της Ναυπάκτου επειδή-εκτός του ότι ο ένας από τους δύο γίγαντες της εποχής έδρευε στο μεσαιωνικό Lepanto-εκείνα τα χρόνια ο σημερινός Πατραϊκός Κόλπος λεγόταν Κόλπος της Ναυπάκτου; Πρέπει να ανοίξουμε τα μάτια και στον υπόλοιπο κόσμο, δεν πρέπει να πιάνονται κορόιδα…

Και το σπουδαιότερο, αυτό με το βιοτικό επίπεδο, βρε αδερφέ, κάποτε πρέπει να αρχίσουμε να γιορτάζουμε μόνο ότι τρώγεται ή ότι βελτιώνει το βιοτικό μας επίπεδο π.χ. κρατικούς διορισμούς ή ένα τσουκάλι σαν εκείνο που περιγράφει ο Ρίτσος να ανάβει η μάνα με το μαντήλι και το φυσάει από κάτω να ανάψει ο Ιωσήφ.

Θα συγκρατηθώ, δεν θα δώσω άλλο παράδειγμα, ούτε θα καταδυθώ άλλο στα βάθη ενός άλλου κόσμου από καιρό χαμένου. Για να βοηθήσω μόνο θα δώσω ένα παράδειγμα που έχω την βεβαιότητα ότι μπορούμε να το καταλάβουμε όλοι: Παιδιά,  η μάχη του Στάλινγκραντ ξεκίνησε παραέξω, πριν τον ποταμό Ντον, στο χωριό Πρόνιν. Εντάξει; Το καταλάβαμε όλοι; Κάπως έτσι, παιδιά, δεν χώραγαν τα πλοία να πλακωθούν μέσα στο λιμάνι τη Ναυπάκτου εκεί που είναι κάτι μπαράκια σήμερα…

Δεν είναι τυχαίο ότι ο ελληνικός κόσμος χάθηκε για αιώνες στα μέρη μας. Από μια άλλη ναυμαχία, εκείνη του Ακτίου στα 31 μ.Χ., παύει να υπάρχει Ελλάδα με την έννοια της κρατικής οντότητας για σχεδόν 1800 χρόνια! Πρέπει να το έχει η Αιτωλοακαρνανία. Αυτά που έχουν ακουστεί από τον χαχαμπούχα διεθνισμό στα μέρη μας δύσκολα μπορείς να τα ακούσεις αλλού.

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. antikeimenikos

    Αυτοί που κοροϊδεύετε και καλά κάνετε εδώ που τα λέμε κ. δημοσιογράφε ψηφίζονται από Ναυπακτιώτες.

    Δηλαδή πάει ένας Ναυπακτιώτης και ψηφίζει ΚΚΕ. Ψηφίζει δηλαδή ότι δεν υπάρχει έθνος και σύνορα…

    Άρα, πρέπει να δεχθούμε ότι υπάρχουν και ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ οι οποίοι φοράνε το προσωπείο του πολέμιου του κεφαλαίου και ψηφίζονται από ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ πολίτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.