Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, 2020

Ναύπακτος: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της κλοπής λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου

Ναύπακτος: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της κλοπής λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή, σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι από το βράδυ της 16-7-2020 μέχρι και τα ξημερώματα της 17-07-2020, στον Πλατανίτη Ναυπακτίας, αφαίρεσαν από Ιερό Ναό, Ιερό Λείψανο, τμήματος οστού του Αγίου Νεκταρίου.

To ιερό λείψανο του Αγίου Νεκταρίου φυλασσόταν σε ειδική θήκη μπροστά από την εφέστειο εικόνα,στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στον Πλατανίτη Ναυπακτίας.

Οι ιερόσυλοι αφού διέσχισαν το νότιο τμήμα του ναού έσπασαν το τζάμι παραθύρου δίπλα από την πόρτα του ιερού,το απασφάλισαν και εισήλθαν.

Κατόπιν αφαίρεσαν το Ιερό Λείψανο από την ειδική θήκη μπροστά από την εικόνα του Αγίου ενώ έσπασαν και την κλειδαριά του μεταλλικού κουτιού που φυλάσσεται η μικροφωνική στο ιερό της εκκλησίας ελπίζοντας προφανώς ότι κάτι άλλο θα μπορούσε να φυλάσσεται εκεί.

Τα αποτελέσματα της διάρρηξης είδαν πρώτοι ο ιερέας του ναού, ο επίτροπας και οι ψάλτες που νωρίς το πρωί μετέβησαν για την τέλεση της θείας λειτουργίας με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Μαρίνας (17 Ιουλίου)

Από τις Αστυνομικές Αρχές διενεργούνται έρευνες για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των δραστών.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.