Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου, 2021

Ναύπακτος: Φορείς και πρόσωπα αποχαιρετούν τον Κώστα Καρακώστα που άφησε έντονα το στίγμα του

Ναύπακτος: Φορείς και πρόσωπα αποχαιρετούν τον Κώστα Καρακώστα που άφησε έντονα το στίγμα του

Η απώλεια του Κώστα Καρακώστα βύθισε στη θλίψη τη Ναυπακτία, τους φίλους, τους συνοδοιπόρους του, αλλά και όλους εκείνους που χρόνια τώρα βρέθηκαν μαζί του στην πορεία που διέγραψε στα κοινά της περιοχής. Σειρά φορέων, αλλά και πρόσωπα, εξέδωσαν ανακοινώσεις αποχαιρετώντας τον ο καθένας με το δικό του τρόπο, όλοι όμως με μία κοινή παραδοχή. Ο Κώστας Καρακώστας πέρασε από αυτό τον τόπο και άφησε έντονο το στίγμα του.

Παρακάτω οι ανακοινώσεις που εκδόθηκαν:

ΑΔΚΝ: Αποχαιρετισμός στον Κώστα Καρακώστα

Σαν μαύρο σύννεφο έκατσε πάνω από τη Ναυπακτία η είδηση για το θάνατο του Κώστα Καρακώστα. Φίλοι και γνωστοί, όλοι οι δημότες δεν μπορούν να το πιστέψουν. Αυτοί που τον γνώρισαν προσωπικά και συνεργάστηκαν μαζί του βιώνουν τον πόνο της απώλειας ενός δικού τους ανθρώπου. Ενός ανθρώπου που θα μείνει στη συνείδηση όλων μας ως μαχητής για τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Ο Κώστας Καρακώστας από μικρή ηλικία στρατεύθηκε και υπηρέτησε τα κοινά με ανιδιοτέλεια, εργατικότητα και όραμα για ένα καλύτερο μέλλον.

Πρωτοστάτησε στους αγώνες τόσο στο χώρο της εκπαίδευσης για την καλύτερη παιδεία των νέων, όσο και στην αυτοδιοίκηση αφήνοντας ανεξίτηλο το στίγμα του. Αυτοί που συνεργάστηκαν μαζί του αλλά και αυτοί που βρέθηκαν σε διαφορετικό ιδεολογικό και πολιτικό μετερίζι μόνο θετικά λόγια έχουν να πουν για τον Κώστα.

Δυστυχώς οι προσπάθειές του ανακόπηκαν πρόωρα και το σχολείο του, η Ναυπακτία και η αυτοδιοίκηση χάνουν ένα άνθρωπο που πάλευε με επιμονή και ανιδιοτέλεια για τα πιστεύω του.

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια της στη οικογένειά του.

Παράταξη Α. Κοτσανά: Πρόταση για ονομασία αίθουσας στο ΞΕΝΙΑ

Η είδηση της αιφνίδιας και πρόωρης απώλειας του πρώην Αντιδημάρχου Κώστα Καράκωστα μάς γεμίζει βαθιά θλίψη.Ο Κώστας Καρακώστας επί σειρά ετών προσέφερε στα δημοτικά πράγματα αφήνοντας ανεξίτηλο το στίγμα του στο αυτοδιοικητικό “γίγνεσθαι” της πόλης, καθώς και μεγάλη παρακαταθήκη το έργο του στο Δήμο Ναυπακτίας.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στον εκλιπόντα πρώην Αντιδήμαρχο για την προσφορά του στον τόπο μας η Δημοτική μας παράταξη προτείνει να ονομαστεί η αίθουσα του Ξενία που θα φιλοξενήσει το μουσείο εικονικής πραγματικότητας για την Ναυμαχία της Ναυπάκτου «Αίθουσα Κώστας Καρακώστας».

Εκφράζουμε τα θερμά και βαθύτατα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του.Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Ναυπακτιακής γης που θα τον σκεπάσει…

Το Αντίο του 1ου ΓΕΛ Ναυπάκτου στον Κώστα Καρακώστα

Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον πρόωρο χαμό του συναδέλφου, Κώστα Καρακώστα, σύζυγο της συναδέλφου μας και γονέα του μαθητή μας. Ο Κώστας Καρακώστας ήταν εξαίρετος δάσκαλος, αγαπητός στους μαθητές, ενεργός πολίτης με όραμα για την Παιδεία, με έντονη παρουσία στην τοπική κοινωνία και με πρωτοποριακές και δημοκρατικές ιδέες που αποτέλεσαν φωτεινό παράδειγμα για τους  νέους.

Απευθύνουμε ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του και αντί στεφάνου στη μνήμη του καταθέτουμε χρηματικό ποσό στο σύλλογο «ΦΛΟΓΑ»

Το ψήφισμα του 3ου Γυμνασίου Ναυπάκτου

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Καθηγητών του 3ου Γυμνασίου Ναυπάκτου με βαθιά θλίψη και συγκίνηση πληροφορήθηκαν τον απροσδόκητο θάνατο του εκπαιδευτικού του σχολείου μας Κώστα Καρακώστα.

Ο αγαπητός συνάδελφος υπηρέτησε στο 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου ως καθηγητής Φυσικών Επιστημών  με συνέπεια, ήθος και ζήλο.

Καταξιωμένος και Έμπειρος δάσκαλος αλλά και κοινωνικά ανήσυχος άνθρωπος, διακρίθηκε για το δημοκρατικό του ήθος, τις ιδέες και τη δράση του για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, κερδίζοντας την αγάπη των μαθητών του και την εκτίμηση των συναδέλφων του.

Ο Σύλλογος Καθηγητών του σχολείου, ομόφωνα, αποφασίζει:

  1. Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.
  2. Αντί για στεφάνι, να κατατεθεί χρηματικό ποσό για την ενίσχυση του Συλλόγου ΑΛΚΥΟΝΗ στη μνήμη του αγαπητού συναδέλφου
  3. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του σχολείου μας και τον τοπικό τύπο.

Καλό ταξίδι Φίλε και Συνάδελφε Κώστα.

Η ανακοίνωση της Ά ΕΛΜΕ Αιτ/νίας

Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα πένθους για την Εκπαιδευτική Κοινότητα της Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας.

Ο συνάδελφος Κώστας Καρακώστας δεν είναι πια μαζί μας. Έχοντας δώσει πολλές μάχες στη ζωή του, άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε αποκομίζοντας εμπειρίες ζωής, σήμερα δυστυχώς έχασε την τελευταία και κρισιμότερη.

Ο Κώστας Καρακώστας άφησε έντονο το στίγμα του στο χώρο της Εκπαίδευσης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ήταν ο δάσκαλος τον οποίο οι μαθητές και οι συνάδελφοι θα θυμούνται για την εργατικότητά του.

Στο ΔΣ της ΕΛΜΕ διακρίθηκε για τη μαχητικότητά του και την έντονη δράση του. Τιμήθηκε επανειλημμένως με την ψήφο των συναδέλφων και από όποια θέση κατείχε τίμησε την εμπιστοσύνη που του έδειξαν.

Έντονα πολιτικοποιημένος και ενεργός πολίτης δεν θα μπορούσε να μην ασχοληθεί και με τα κοινά στην περιοχή του, όπου επίσης διακρίθηκε υπηρετώντας τον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης.

Απευθύνουμε στους οικείους του τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια! Ευχόμαστε η μνήμη του να τους δίνει δύναμη! Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει!

Με απόφαση που πήρε σε έκτακτη συνεδρίαση, το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας αντί στεφάνου στη μνήμη του συναδέλφου, θα προσφέρει υλικό προς το Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου για να καλυφθούν οι πολλές ανάγκες που υπάρχουν.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών

Ο απροσδόκητος και πρόωρος θάνατος του ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ, είναι η απώλεια ενός νέου συμπολίτη μας, ενός οραματιστή, ενός αγωνιστή, ο οποίος με σθένος και πείσμα υπερασπιζόταν πάντα τις απόψεις του μέχρι την ολοκλήρωση της επιτυχίας και πάντα με στόχο ένα καλύτερο αύριο για την Ναύπακτο και την Ναυπακτία.

Ο Πρόεδρος και το ΔΣ της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ναυπακτίας και Δωρίδας εκφράζουν τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια μας τόσο στην οικογένειά του όσον και προς την ”ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ” την παράταξη την οποία υπηρέτησε με πάθος.

Φίλε Κώστα η αγωνιστικότητά σου και οι συνεχείς διεκδικήσεις σου για ένα καλύτερο αύριο, θα μείνουν πάντα χαραγμένες στην μνήμη μας σαν παράδειγμα προς μίμηση.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ !!!

ΣΥΡΙΖΑ Αιτ/νίας : Οι αγώνες σου παρακαταθήκη για όλους μας

Σήμερα αποχαιρετήσαμε με ανείπωτη θλίψη έναν υπέροχο άνθρωπο, τον σύντροφο Κώστα Καρακώστα.

Τα λόγια περιττεύουν όταν πρόκειται για μια τόσο πρόωρη απώλεια και έναν άνθρωπο που γνώριζαν και αγαπούσαν όλοι, φίλοι και πολιτικοί αντίπαλοι.

Ο Κώστας από τα νεανικά του χρόνια έταξε τη ζωή του στην ανιδιοτελή προσφορά στα κοινά, πότε ως εργάτης και πότε ως μπροστάρης των κινημάτων και της αριστεράς. Στους συλλόγους στην αυτοδιοίκηση, στην πολιτική, σε ότι προάγει των αγώνα για μια πιο δίκαιη κοινωνία.

Ο Κώστας υπήρξε για χρόνια, μέχρι και σήμερα, εξέχον μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας. Η εμπειρία του, η ευγένεια του και η σοφία του μας έκαναν να κρεμόμαστε από τα χείλη του όταν μιλούσε.

Τίποτα όμως σύντροφε Κώστα δεν πάει χαμένο. Οι αγώνες σου είναι πολύτιμη παρακαταθήκη για όλους μας.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του.

Αντίο σύντροφε Κώστα.

Θάνος Μωραϊτης: Πάντα στην πρώτη γραμμή

Μεγάλη η θλίψη για την απώλεια του φίλου και συντρόφου Κώστα Καρακώστα.

Αφήνει τη δική του σφραγίδα στα κοινά της Ναυπάκτου. Άνθρωπος της προσφοράς και της αλληλεγγύης, δοτικός και αυθεντικός, με όραμα για τον τόπο του.

Πάντα στην πρώτη γραμμή των δημοκρατικών αγώνων, θα τον θυμόμαστε για την αγωνιστικότητα, την εργατικότητα και την εντιμότητά του.

Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στα τέσσερα παιδιά του και στη σύντροφο της ζωής του, που τη στιγμή αυτή δίνει τη δική της δύσκολη μάχη.

Καλό σου ταξίδι Κώστα.

Γιώργος Βαρεμένος: Αντίο Κώστα μου

Με θλίψη και σπαραγμό αποχαιρετάμε τον ακριβό φίλο και σύντροφο Κωστή Καρακώστα ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα στο Νοσοκομείο του Ρίο. Οι λέξεις μοιάζουν φτωχές για να περιγράψουν το μέγεθος της απώλειας , ενός ανθρώπου που ήταν ταυτισμένος με την αγαπημένη του Ναύπακτο και την Άνω Χώρα , όπου ζήσαμε υπέροχες στιγμές. Μου είναι αδύνατο να μιλήσω για σένα Κώστα μου σε παρελθόντος χρόνο.

Ήσουν και θα είσαι ένα ζωντανό παράδειγμα αγωνιστή της ζωής και της κοινωνικής δράσης. Ένας άνθρωπος των αισθημάτων , που τα μοιραζόσουνα αφειδώς αυτά και ανοιχτόκαρδα με τους γύρω σου.Πιστός σε αρχές και αξίες που έδιναν υψηλό νόημα στην πολιτική δράση, η οποία για σένα ήταν συνυφασμένη με τον πολιτισμό και την αγάπη στο περιβάλλον , ως καθημερινό βίωμα. Η αναχώρηση σου αποκτά τον χαρακτήρα τραγωδίας την στιγμή που η αγαπημένη μας Νικολίτσα και σύντροφος της ζωής σου δοκιμάζεται σκληρά . Είμαστε διπλά στα τέσσερα παλληκάρια σου για τα οποία ήσουν πατέρας και φίλος μαζί και τώρα καλούνται να βιώσουν τον αβάσταχτο πόνο της απώλειας σου, με παρηγοριά την περηφάνια που θα νιώθουν για σένα σε ολόκληρη την ζωή τους. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ γιατί δεν γίνετε να σε ξεχάσουμε.Στο τελευταίο μήνυμα πριν δυο μέρες μου έγραφες : Αντέχουμε Γιώργο, δίνουμε την μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή . Στο καλό Κώστα μου!

Σπύρος Κωνσταντάρας: Μεγάλη απώλεια

Εκφράζω την βαθιά μου θλίψη για την αιφνίδια απώλεια του πρώην αντιδημάρχου Ναυπακτίας Κώστα Καρακώστα , ο οποίος έχασε την μάχη με το κορωνοϊό στην ηλικία των 57 ετών.

Είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί του για θέματα των δυο όμορων δήμων μας και θεσμικά ζητήματα της αυτοδιοίκησης . Εκτίμησα τις ικανότητες του στην ένταξη και χρηματοδότηση έργων για την Ναυπακτία και θεωρώ μεγάλη απώλεια την εκδημία του ! Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Πηγή: emprosnews.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.