Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Ναύπακτος: «Φωτογραφίζουν» την Ιόνια Oδό για τις πλημμύρες

Ναύπακτος: «Φωτογραφίζουν» την Ιόνια Oδό για τις πλημμύρες

Όλα τα μέτρα δράσης που αποφασίστηκαν από το συντονιστικό όργανο στο δημαρχείο της Ναυπάκτου αλλά και τις επαφές που θα γίνουν με την εταιρεία διαχειρισης της Ιoνίας Οδού.
Μετά από δίωρη σύσκεψη στο δημαρχείο Ναυπάκτου το συντονιστικό όργανο που συγκλήθηκε μετά τις καταστροφές που υπέστη η περιοχή του  Αντιρρίου από τη χθεσινοβραδινή νεροποντή έλαβε σημαντικές αποφάσεις.

Οπως γίνεται αντιληπτό όλοι οι φορείς «φωτογραφίζουν» την Ιονία οδό ως άμεσα υπεύθυνη για τις πλημμύρες στην περιοχή. Επισημάνθηκε πως για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια υπήρξαν πλημμύρες σε μία περιοχή που στο παρελθόν δεν είχε συμβεί το παραμικρό.

Τα αντιπλημμυρικά της Ιονίας Οδού
Ακόμα και οι κάτοικοι υποστηρίζουν πως τα αντιπλημμυρικά έργα της Ιονίας Οδού δεν προέβλεψαν τις παρακείμενες υποδομές με αποτέλεσμα μεγάλος όγκος υδάτων να κατευθύνονται σε μικρά ρέματα με τα γνωστά αποτελέσματα.

Τι αποφασίστηκε…
Σύμφωνα με το nafpaktianews.gr αποφασίστηκε:

-Οι πολίτες που υπέστησαν ζημιές από την κακοκαιρία ,θα μπορούν από τη Δευτέρα το πρωί στις 08.30 να τηλεφωνούν στο πενταψήφιο νούμερο 15199 για τις ζημιές.

-Δημιουργούνται 4 επιτροπές, για την καταγραφή των ζημιών σε οικίες,επιχειρήσεις,υποδομές και οικιακό εξοπλισμό,ήδη από αύριο το πρωί.

-Αποφασίστηκε επίσης θα απευθυνθούν τόσο στην εταιρεία που διαχειρίζεται την Ιόνια οδό, όσο και στο υπουργείο υποδομών ώστε να ελεγχθούν όλες οι υποδομές της περιοχής.

-Να κηρυχθεί με απόφαση της περιφέρειας δυτ.Ελλάδας η δ.ε.Αντιρρίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου να προχωρήσουν οι αναγκαίες χρηματικές ενισχύσεις στους πληγέντες και οι υπόλοιπες ευργετικές διατάξεις του νόμου περί φυσικών καταστροφών.-Επίσης η περιφέρεια δυτικής Ελλάδας να καθαρίσει τα ρέματα, προχωρώντας παράλληλα τη σχετική δημοπρασία

Να σημειωθεί,ότι στη συνεδρίαση μετείχαν ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας,ο δήμαρχος Ναυπακτίας Παναγιώτης Λουκόπουλος,υπηρεσιακοί παράγοντες,εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και εκπρόσωπος της πολιτικής προστασίας.

nafpaktianews.gr-ethnos.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Αοματος

    Μήπως λέω μήπως…. Βάλανε χεράκι και οι εκχερσωσεις για τις άνεμο γεννήτριες;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.