Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Nαύπακτος: Kλειστή επ’ αόριστον η οδός Νεοφ. Μαυρομάτη λόγω επικινδυνότητας κτηρίων

Nαύπακτος: Kλειστή επ’ αόριστον η οδός Νεοφ. Μαυρομάτη λόγω επικινδυνότητας κτηρίων

Κλειστό επ’ αόριστον από σήμερα το πρωί το τμήμα της οδού Νεοφύτου Μαυρομάτη μεταξύ των οδών Μανασσή και Δημ. Ψαρρού στο κέντρο της Ναυπάκτου, λόγω επικινδυνότητας παλαιών κτηρίων. Ο δήμος με τη συνδρομή της αστυνομίας απέκλεισε το σημείο και τοποθέτησε ειδικές ράμπες απαγόρευσης.

Η κατάσταση στον συγκεκριμένο δρόμο που βρίσκεται και το παλιό κτήριο του ΟΤΕ, κρίνεται πλέον επισφαλής σύμφωνα με τις δηλώσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών Ζαχαρία Χοχτούλα, λόγω της κατάστασης που έχουν περιέλθει εγκαταλελειμμένα κτήρια θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των πεζών που διέρχονται του σημείου και την ασφαλή διέλευση των οχημάτων.

Να σημειωθεί ότι από τη συγκεκριμένη οδό πηγαινοέρχονται καθημερινά δεκάδες παιδιά από και προς το 1ο δημοτικό σχολείου που απέχει από το σημείο μόλις 50 μέτρα.

Ο δήμος ήδη έχει ενημερώσει τους ιδιοκτήτες για τις δικές τους ενέργειες ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα κινηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται.

Ήδη για την απόφαση του κλεισίματος του δρόμου έχει ειδοποιηθεί ο διευθυντής της σχολικής μονάδας ώστε να ενημερώσει με τη σειρά του τη σχολική κοινότητα να αποφεύγεται η διέλευση από το συγκεκριμένο σημείο.

Το θέμα είχε φέρει στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Κονίδας, ενώ φαίνεται ότι η σημερινή σεισμική δραστηριότητα επιτάχυνε περαιτέρω τους μηχανισμούς του δήμου προς την απόφαση για κλείσιμο του δρόμου πριν έχουμε κάποιο δυσάρεστο περιστατικό.

Πηγή: nafpaktianews.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.