Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021

ΝΔ: μεγάλο το ενδιαφέρον για την προεδρία της ΔΕΕΠ

ΝΔ: μεγάλο το ενδιαφέρον για την προεδρία της ΔΕΕΠ

«Τι άλλαξε και από τη μία μόλις υποψηφιότητα για την προεδρία της ΝΟΔΕ στις προηγούμενες εσωκομματικές παρατηρείται τώρα συνωστισμός ενδιαφερομένων;» ρωτούσε έμπειρος τοπικός κομματικός παράγοντας την ομήγυρη του με αφορμή τις διεργασίες για τις εκλογές στα όργανα της ΝΔ που θα διεξαχθούν την 24η Οκτωβρίου.

Το μόνο σίγουρο ωστόσο που άλλαξε σε σχέση με το 2018 είναι η ονομασία των Νομαρχιακών Οργανώσεων που πλέον αναφέρονται ως Διοικούσες Επιτροπές Εκλογικών Περιφερειών (Δ.Ε.Ε.Π.). ενώ στην Αιτωλοακαρνανία αμετάβλητη παρέμεινε η…ανυπαρξία των κομματικών οργανώσεων καθώς δεν παρουσιάζουν καμία δυνατότητα (η πρόθεση) παρέμβασης στα τοπικά δρώμενα.

Στις 24 Οκτωβρίου 2021 λοιπόν θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ για την ανάδειξη των νέων αιρετών διοικήσεων των κομματικών οργάνων. Ειδικότερα, θα διεξαχθεί διαδικασία εκλογής: Προέδρων των Διοικουσών Επιτροπών Εκλογικών Περιφερειών (Δ.Ε.Ε.Π.). , Μελών των Διοικουσών Επιτροπών Εκλογικών Περιφερειών (Δ.Ε.Ε.Π.), Προέδρων των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων (ΔΗΜ.Τ.Ο.) και Μελών των Δημοτικών Τοπικών Επιτροπών (ΔΗΜ.Τ.Ε.).

Το ενδιαφέρον ωστόσο σε όσους ακόμη ασχολούνται με τις κομματικές διεργασίες στρέφεται κυρίως στα πρόσωπα που θα διεκδικήσουν την προεδρία της ΔΕΕΠ και εκεί η ονοματολογία είναι πλούσια προς το παρόν. Θα μικρύνει πάντως την Παρασκευή καθώς λήγει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων.

Προς το παρόν επισήμως την υποψηφιότητα του ανακοίνωσε μόνο ο φαρμακοποιός Ανδρέας Σκαρτσάρης. Στο Αγρίνιο ακούγεται και το όνομα του γνωστού επαγγελματία της εστίασης Κώστα Σαράκη ενώ ως ενδιαφερόμενοι φέρονται ένας αστυνομικός και ένας πρώην (προ…δεκαετιών) πρόεδρος της ΝΟΔΕ. Εκπαιδευτικός από την περιοχή του Μεσολογγίου, μια κυρία που δραστηριοποιείται στον ιδιωτικό τομέα από τη Ναύπακτο και ένα στέλεχος από την περιοχή της Βόνιτσας ακούγονται στα κομματικά πηγαδάκια. Ένας μηχανικός εξάλλου που βολιδοσκοπήθηκε δεν θα κάνει το βήμα ενώ ο εν ενεργεία πρόεδρος Φώτης Τσόλκας δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του, ίσως δεν έλαβε ακόμη τις αποφάσεις του.

Η λίστα των υποψηφίων όμως αναμένεται να ξεκαθαρίσει άμεσα καθώς με βάση τη σχετική εγκύκλιο «η δήλωση υποψηφιότητας για την εκλογή στο αξίωμα του προέδρου της ΔΕΕΠ υποβάλλεται στην αρμόδια ΕΦΕΕΠ, εγγράφως και επί αποδείξει, από την 10:00′ της Τετάρτης, 29 Σεπτεμβρίου 2021 μέχρι την 19:00′ ώρα της Παρασκευής 1ης Οκτωβρίου 2021».

Κάθε υποψηφιότητα για την προεδρία της ΔΕΕΠ πρέπει να συνοδεύεται κι από 50 υπογραφές υποστηρικτών του υποψηφίου από ταμειακώς ενήμερα μέλη του κόμματος.

Σημειωτέον πως στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, δικαίωμα εκλέγειν έχουν με βάση το Καταστατικό του Κόμματος και τον Κανονισμό Πανελλαδικής Οργάνωσης, τα μέλη του που έχουν καταβάλει την καθορισμένη ετήσια οικονομική συνδρομή για το έτος 2021, ύψους δώδεκα ευρώ (12,00 €). Όσοι δεν έχουν καταβάλει την οικονομική συνδρομή του έτους 2021, προκειμένου να ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για χορήγηση ή ανανέωση κάρτας μέλους έως την Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021 είτε ηλεκτρονικά είτε στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος είτε μέσω Τραπέζης. Σε κάθε περίπτωση, απαραίτητη προϋπόθεση για την άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν είναι η εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης, που θα συνταχθεί με ευθύνη της Διεύθυνσης Πληροφορικής του Κόμματος.

Αξιοσημείωτο πως την 24η Οκτωβρίου θα προβλέπεται και η δυνατότητα ηλεκτρονικής ψήφου μέσω ειδικού πληροφοριακού συστήματος με την ονομασία «Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ» . Τα μέλη του Κόμματος που επιθυμούν να ψηφίσουν μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, σύμφωνα με το άρθρο 21 αυτής της Εγκυκλίου, υποβάλλουν σχετικό αίτημα ηλεκτρονικά προς τη Διεύθυνση Πληροφορικής του Κόμματος μέχρι την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021.

Αξιο αναφοράς επίσης πως εφόσον ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης υποψήφιος Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. δεν έλαβε σταυρούς προτίμησης σε ποσοστό τουλάχιστον ίσο προς το 40% των έγκυρων ψηφοδελτίων, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται ανάμεσα στους δύο επικρατέστερους υποψηφίους την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.