Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020

ΝΔ: μικρή συμμετοχή στις κάλπες του Αγρινίου, τριπλάσια σχεδόν στο Μεσολόγγι

ekloges_nd

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας οι εσωκομματικές της εκλογές για την ανάδειξη των νέων τοπικών εκπροσώπων σε όλη την επικράτεια διεξήχθησαν με απόλυτη επιτυχία σήμερα.

155.000 ενεργά μέλη της παράταξης κλήθηκαν να εκλέξουν τους 4.050 εκπροσώπους τους που διεκδίκησαν τις θέσεις των προέδρων και των 9μελών συμβουλίων των Νομαρχιακών και των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων (ΝΟΔΕ και ΔΗΜΤΟ). Στη σημερινή διαδικασία ανεδείχθησαν επίσης και 1.000 νέοι σύνεδροι οι οποίοι θα μετέχουν στην κορυφαία θεσμική διαδικασία της Ν.Δ., στο επόμενο Συνέδριό της το οποίο θα διεξαχθεί το Φθινόπωρο.

Σε 400 σημεία (επτά στην Αιτωλοακαρνανία) στήθηκαν περισσότερες από 1.500 κάλπες σε μια διαδικασία που διοργανώθηκε στο σύνολό της από την Γραμματεία Οργανωτικού και την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) η οποία συστάθηκε ειδικά για την διεξαγωγή αυτών των εκλογών.Οι κάλπες άνοιξαν στις 9 το πρωί και λόγω της μεγάλης συμμετοχής χρειάστηκε να κλείσουν μετά τις 7 το απόγευμα, ενώ και για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας μετείχαν 2.450 εθελοντές που στελέχωσαν τις εφορευτικές επιτροπές.

Τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών για τους 66 νέους προέδρους των ΝΟΔΕ, τους 339 προέδρους των ΔΗΜΤΟ, τα 9μέλη συμβούλιά τους, αλλά και τους 1.000 νέους σύνεδρους, θα ανακοινωθούν αύριο το πρωί.  Για τις θέσεις των προέδρων της ΝΟΔΕ και των οργανώσεων Αγρινίου, Αμφιλοχίας, Θέρμου, Ξηρομέρου και Ακτίου- Βόνιτσας δεν υπήρχε αγωνία καθώς κατατέθηκε μόνο μια υποψηφιότητα.

Επανεκλέγεται πρόεδρος στη ΝΟΔΕ ο Φώτης Τσόλκας  και εκλέγονται (χωρίς αντίπαλο) οι Ευάγγελος Τσιόβουλος στο Αγρίνιο, ο Χρήστος Τηλεμάχου στην Αμφιλοχία, ο Γιώργος Κοντογιάννης στο Θέρμο, ο Κωνσταντίνος Ζαχαράκης στη Βόνιτσα και ο Κωνσταντίνος Δημόπουλος στην οργάνωση Ξηρομέρου. Στην ΔΗΜΤΟ Μεσολογγίου επικράτησε ο Λάμπρος Κοντομήτσος (των Γ.Μέρη και Μέμης Γούργαρη) και στην ΔΗΜΤΟ Ναυπακτίας ο Νίκος Τσερπέλης (επικράτησε του Γρηγόρη Γιαβρούτα).

Τα βασικά συμπεράσματα της διαδικασίας πάντως στη δημοτική οργάνωση Αγρινίου δεν πρέπει να ικανοποιούν τους ιθύνοντες του κόμματος. Τα ενεργά μέλη στην οργάνωση του Αγρίνιου, που είχαν δικαίωμα εκλέγειν σήμερα,  ανέρχονταν στον αριθμό των 672 ενώ στις κάλπες προσήλθαν μόλις τα 390.

Βασική αιτία της μικρής συμμετοχής αποτέλεσε το γεγονός πως για την προεδρία κατατέθηκε μόλις μία υποψηφιότητα και αυτή όταν δόθηκε παράταση για να μην μείνει ακέφαλη η οργάνωση. Μία άλλωστε ήταν η υποψηφιότητα για τη ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανία .

Αιτίες φυσικά για την εικόνα απαξιώσης της οργάνωσης  υπάρχουν και άλλες και καλούνται πλέον να τις αναζητήσουν τα αρμόδια κομματικά όργανα , στην περίπτωση βέβαια που έχουν πρόθεση να… προβληματιστούν.

Βασικό παρεπόμενο της μικρής συμμετοχής στην κάλπη του Αγρινίου είναι η αρνητική επίδραση που αυτή εχει στις υποψηφιότητες Αγρινιωτών για τις θέσεις των μελών της Νομαρχιακής και για τις θέσεις των συνέδρων συγκριτικά με τους υποψηφίους που έλκουν την καταγωγή τους από την περιοχή του Μεσολογγίου. Και αυτό γιατί στην ΔΗΜΤΟ Μεσολογγίου τόσο ο αριθμός των μελών όσο και ο αριθμός ψηφισάντων είναι κατά πολύ μεγαλύτερος λόγω και του μεγαλύτερου ανταγωνισμού για την προεδρία.

Στις κάλπες που στήθηκαν στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου προσήλθαν 903 άτομα. Στη ΔΗΜΤΟ Ναυπακτίας ψήφισαν 314 μέλη του κόμματος. Στη Βόνιτσα ψήφισαν 110 μέλη.

Εικόνες από τη διαδικασία στο Αγρίνιο:

nd-ekloges kalpes nd ekloges-nd-agr (5) ekloges-nd-agr (4) ekloges-nd-agr (3) ekloges-nd-agr (2) ekloges_nd 32472106_10215809170123806_5272180975562915840_n ekloges_nd

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.