Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου, 2020

ΝΔ: Στην τελική ευθεία για τις υποψηφιότητες

6Στην τελική ευθεία για τις εσωκομματικές διαδικασίες βρίσκονται οι κομματικές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας και στην Αιτωλοακαρνανία καθώς   την ερχόμενη Τετάρτη 23/3/2016 και ώρα 20.00 κλείνει η λίστα υποψηφιοτήτων για αντιπροσώπους (συνέδρους) των νομαρχιακών οργανώσεων στο 10ο τακτικό εθνικό συνέδριο, προέδρους δημοτικών τοπικών οργανώσεων και μελών δημοτικών τοπικών επιτροπών και υπευθύνους  θεματικών τομέων δράσης της νομαρχιακής οργάνωσης.
Οι εκλογές θα διεξαχθούν την  Κυριακή 3/4/2016 (10.00-19.00) και στο Αγρίνιο οι κάλπες θα στηθούν στην αίθουσα του Παλαιού Σταθμού Τρένου. Στο Μεσολόγγι οι κάλπες θα στηθούν στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο, στη Ναύπακτο στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και στους υπόλοιπους δήμους οι κάλπες θα στηθούν σε χώρους των δημαρχείων.
Πολλές υποψηφιότητες  αναμένεται να κατατεθούν για του συνέδρους ωστόσο  μέχρι αύριο το ενδιαφέρον στρέφεται στους υποψήφιους προέδρους των  επτά δημοτικών επιτροπών.
Για την προεδρία της ΔΗΜ.ΤΟ. Αγρινίου υποψηφιότητα θα καταθέσουν οι Θοδωρής Τσιλιμέκης και Παναγιώτης Στούπας (δημοτικός σύμβουλος Αγρινίου).  Την  προεδρία της οργάνωσης  του δήμου Ξηρομέρου θα διεκδικήσει ο Πάνος Διαμάντης, της Αμφιλοχίας ο Γιώργος Χούτας και ο Γιώργος Δράκος- Γαλάνης, του Μεσολογγίου ο Βασίλης Κώτσης. Αυτές είναι κάποιες από τις δεδομένες υποψηφιότητες ωστόσο ακούγονται πολλά ονόματα όπως των κκ. Μυλώνα (Μεσολόγγι), Πατσούρα, Ζαχαράκη (Ακτίου- Βόνιτσας), Μπόνη (Ξηρομέρου) ,  Κοντογιάννη (Θέρμο), Γκούβα (Αγρίνιο).
Κατά  συνέπεια σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη κορυφώνονται  οι παρασκηνιακές διεργασίες για τις υποψηφιότητες. Το αξιοσημείωτο ωστόσο είναι η απροκάλυπτη εμπλοκή αυτοδιοικητικών και πολιτικών παραγόντων που επιδιώκουν τον έλεγχο των κομματικών αυτών διεργασιών, γεγονός πάντως συνηθισμένο και συνυφασμένο με αυτού του τύπου τις διαδικασίες.
Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση στο facebook πρώην προέδρου της ΝΟΔΕ που κατακεραύνωσε δημάρχους που εμπλέκονται στα εσωκομματικά ενώ στο κομματικό παρασκήνιο των τελευταίων ημερών καταγράφεται και η ματαίωση της συνάντησης στελεχών στο Μεσολόγγι υπό το βάρος των αντιδράσεων που προκάλεσε.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.