Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου, 2020

Τι συνέβη με την κυρία Σακκαρέλη;

Μια τραγελαφική ιστορία που ενδεχομένως όμοια της στις διεργασίες της ΝΔ  δεν έχει καταγραφεί ξανά σημειώθηκε κατά την τρέχουσα προεκλογική περίοδο.

Σήμερα η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε τις πανελλαδικές  λίστες των υποψήφιων βουλευτών που θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών την 7η Ιουλίου.

Στο ψηφοδέλτιο  Αιτωλοακαρνανίας συμμετέχουν εννέα άτομα, πέντε άνδρες και τέσσερις γυναίκες. Πρόκειται για πρόσωπα αναμενόμενα καθώς στους κομματικούς κύκλους ήταν γνωστό από την περασμένη Τετάρτη πως με αυτούς είχε «κλειδώσει» το ψηφοδέλτιο.

Η ανακοίνωση δεν περιείχε καμία έκπληξη. Επιφύλασσε όμως μια δυσάρεστη έκπληξη σε ένα πρόσωπο που δεν συμμετέχει στη λίστα, στην κυρία Αναστασία Σακκαρέλη που τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει έντονη κομματική δράση ενώ συμμετέχει και στο Μητρώο Στελεχών της ΝΔ.

Η κυρία Σακκαρέλη είχε με κάθε τρόπο κάνει γνωστό πως θα είναι υποψήφια βουλευτής. Είχε μάλιστα αυτοανακοινωθεί πριν 10 ημέρες (βασιζόμενη άραγε σε δημοσιεύματα εφημερίδων; )εκφράζοντας και ευχαριστίες στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οργάνωσε μάλιστα ήδη  και προεκλογική εκδήλωση στην Αθήνα.

Το ερώτημα λοιπόν είναι γιατί η κυρία Σακκαρέλη δεν είναι υποψήφια βουλευτής; Μήπως  ακριβώς για τη βιασύνη της; Κομματικοί κύκλοι χαρακτήριζαν άλλωστε αδιανόητο την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης προέβη ακόμη και σε διαγραφές στελεχών που αυτοχρίσθηκαν κάποιο στέλεχος να αυτοανακοινώνεται κα μάλιστα να οργανώνει και εκδήλωση.

Οι άλλοι υποψήφιοι για παράδειγμα ούτε στο facebook κάρτα υποψηφιότητας δεν ανήρτησαν υπό το φόβο του… κοψίματος.

Κι ας ομολογούν όλοι πως με αυτό τον τρόπο το ψηφοδέλτιο είναι δύο ταχυτήτων. Στη μία ανήκουν όσοι έχουν ανακοινωθεί επισήμως εδώ και μήνες και οι άλλοι στη δεύτερη ταχύτητα αναγκασμένοι να τρέξουν σε 20 μόλις ημέρες.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.