Παρασκευή, Μάρτιος 22, 2019

Νέα αναβολή στη δίκη των αιρετών για τις αναθέσεις έργων στο δήμο Αγρινίου κατά την οκταετία 1998-2006

dikastirio-1-1021x580

Νέα αναβολή πήρε η ακροαματική διαδικασία για την κατηγορία περί απιστίας σε βαθμό κακουργήματος κατά του Δήμου Αγρινίου («απιστία στην Υπηρεσία σε βάρος ΟΤΑ από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση») που αντιμετωπίζουν 44 συνολικά άτομα, 17 εργολήπτες δημοσίων έργων και 27 (πρώην κατά κανόνα) αιρετοί των δύο τετραετιών 1999 – 2002 και 2003 – 2006 του Δήμου Αγρινίου.
Η δίκη ήταν προγραμματισμένη για την 27η Σεπτεμβρίου 2017 στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στο Αγρίνιο αλλά τότε με αίτημα ορισμένων κατηγορουμένων (που εμφανίστηκαν χωρίς συνήγορο) αναβλήθηκε και ορίστηκε για σήμερα ,Τρίτη 24 Απριλίου. Ορίστηκαν αυτεπαγγέλτως δικηγόροι στους κατηγορουμένους που δεν είχαν και, με το αιτιολογικό πως πρέπει και αυτοί να ενημερωθούν για την υπόθεση διεξοδικά, ζητήθηκε και εδόθη νέα αναβολή. Η δίκη προγραμματίστηκε πλέον για την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018.
Θυμίζουμε πως στη δίκη αυτή οδήγησε η μήνυση (κατά παντός υπευθύνου) που υπέβαλλε το 2006 ο δημοτικός σύμβουλος (της αντιπολίτευσης) τότε Δημήτρης Λυμπουρίδης σχετικά με αναθέσεις και κατατμήσεις έργων στο δήμο Αγρινίου κατά το διάστημα των δυο αυτοδιοικητικών θητειών, 1998-2002 και 2003-2006.
Την 14η Φεβρουαρίου 2016 εκδόθηκε βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών του Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδας με το οποίο παραπέμφθηκαν σε δίκη οι αυτοδιοικητικοί και οι εργολήπτες μετά από πρόταση του Εισαγγελέα και έφθασε πλέον η ώρα της ακροαματικής διαδικασίας με πιθανό βέβαια το ενδεχόμενο αναβολής.
Ο Δημήτρης Λυμπουρίδης , σε γενικές γραμμές, υποστήριζε πως με παράνομες διαδικασίες γινόταν αναθέσεις και κατατμήσεις (100 περίπου) δημοτικών έργων. Ακολούθησε η προβλεπόμενη ανακριτική διαδικασία αλλά και έλεγχος των στοιχείων από τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών στα οποία βασίστηκε το βούλευμα.
Σημειωτέον πως ο Δ. Λυμπουρίδης επίμονα, ζητώντας το λόγο στο δημοτικό συμβούλιο και με πέντε ανοιχτές επιστολές του προς τον δήμαρχο Γ.Παπαναστασίου, ζήτησε να ορίσει ο δήμος Αγρινίου νομικό σύμβουλο στη δίκη, πράγμα που εν τέλει συνέβη.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.