Τρίτη, 13 Απριλίου, 2021

Επείγουσα η ανάγκη για επανασύνδεση του ρεύματος σε τέσσερις ΤΟΕΒ

Επείγουσα η ανάγκη για επανασύνδεση του ρεύματος σε τέσσερις ΤΟΕΒ

Σήριαλ τείνει να γίνει το ζήτημα της διακοπής ηλεκτροδότησης σε ΤΟΕΒ της Αιτωλοακαρνανίας και άλλο ένα επεισόδιο παρουσιάζεται σε αυτή τη συγκυρία με την καλλιεργητική περίοδο να έχει ξεκινήσει.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η ΔΕΗ έχει διακόψει το ρεύμα στους ΤΟΕΒ Φυτείων, Κατοχής, Μεσολογγίου και Λεσινίου πιέζοντας με αυτόν τον τρόπο να εισπράξει μέρος των (μεγάλων) οφειλών.

Το ιστορικό είναι γνωστό βέβαια και το πρόβλημα χρόνιο όπως και οι παθογένειες του παρελθόντος στη λειτουργία των ΤΟΕΒ. Τους δόθηκε η δυνατότητα να ρυθμίσουν τα υπέρογκα χρέη προς τη ΔΕΗ αλλά και η συνέπεια στην αποπληρωμή ρυθμίσεων (από όσους έγιναν) δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς απαιτεί ρευστότητα την οποία οι ΤΟΕΒ δεν διαθέτουν. Θυμίζουμε εξάλλου πως προέβησαν σε ασφαλιστικά μέτρα στο παρελθόν για να εμποδίσουν τις διακοπές ρεύματος.

Απαιτούνται λοιπόν πρωτοβουλίες για να μην προκύψουν σοβαρά προβλήματα στην καλλιεργητική περίοδο με αντλιοστάσια χωρίς ρεύμα με την Περιφέρεια να κινείται προς αυτή την κατεύθυνση με σκοπό τον  εκσυγχρονισμό  των εγγειοβελτιωτικών έργων στη Δυτική Ελλάδα.

Ο ΓΟΕΒ Αχελώου πιέζει για αποφάσεις και πρωτοβουλίες και σχετική επιστολή εστάλη σε βουλευτές και άλλους αρμοδίους προτείνοντας συγκκεριμένο χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των οφειλών στη ΔΕΗ  ζητώντας την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης έως το τέλος Απρίλιου.

Για το ζήτημα είχε επικοινωνία ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Βαρεμένος με τον αρμόδιο υπουργό κ. Χατζηδάκη στον οποίο τόνισε ότι διακυβεύεται απολύτως η παραγωγή σε τομείς όπως των καρπουζιών και άλλων προϊόντων, καθώς πρόκειται για μία αρδευόμενη περιοχή περίπου 100.000 στρεμμάτων.

Σημείωσε ο βουλευτής πως είναι επείγουσα η ανάγκη για επανασύνδεση του ρεύματος στους ΤΟΕΒ Μεσολογγίου, Λεσινίου, Φυτειών, Κατοχής.«Πρέπει να βρεθεί άμεσα κάποια λύση, που να δίνει διέξοδο και στο πρόβλημα εξυπηρέτησης των οφειλών προς την ΔΕΗ, η οποία είναι εισηγμένη και η οποία, εάν καταστραφεί η παραγωγή, δεν θα έχει λαμβάνειν παρά του μη έχοντος», ανέφερε σε δήλωση του στην τηλεόραση του Αχελώου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.