Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Νέα Δημοκρατία: σε ακροδεξιά ρότα

Νέα Δημοκρατία: σε ακροδεξιά ρότα

karamitsopoulos

Γράφει ο Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος

Είναι θλιβερό όταν βλέπεις τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και υποψήφιο πρωθυπουργό της χώρας να ταυτίζεται πλήρως με τις επικίνδυνα ακραίες απόψεις του αντιπροέδρου του Άδωνη Γεωργιάδη.
Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σχετική ερώτηση που του έγινε στη ΔΕΘ, απάντησε με αφοπλιστική σαφήνεια:
«Ο Γεωργιάδης είναι δική μου επιλογή. Δεν συμφωνώ ότι εκφράζει ακραίες θέσεις, έχει το δικό του τρόπο, μπορεί να έχει πει και μία κουβέντα παραπάνω αλλά δεν θεωρώ ότι ο λόγος του είναι ένας λόγος ακραίος, δεν θεωρώ ότι είναι ένας λόγος ο οποίος δεν ανήκει και δεν εντάσσεται στη ΝΔ».
Είναι προφανές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί ότι απόψεις του Άδωνη Γεωργιάδη όπως αυτή από περυσινή εκδήλωση της ΝΔ στη Χίο:
«Πάντα έλεγα ότι οι αριστεροί δεν είναι δημοκράτες και με έλεγαν υπερβολικό. Σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν πας, όταν πεις ότι είσαι κομμουνιστής σε βάζουν φυλακή. Στην Ελλάδα γίνεται το αντίθετο.»
δεν είναι ακραίες αλλά εντάσσονται στη ΝΔ.
Επίσης συμπεριφορές του Άδωνη Γεωργιάδη όπως οι παρακάτω κατά τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν είναι ακραίες αλλά ανήκουν στη ΝΔ:
-να διαφημίζει και να προβάλλει με φανατισμό ναζιστικά βιβλία, τα οποία μεταξύ άλλων αποκαλούν τους Εβραίους υπάνθρωπους και τα SS «ιππότες της σύγχρονης εποχής»,
-να ζητά να μπουν στον Έβρο ναρκοπέδια για να ανατινάζονται οι πρόσφυγες με τις οικογένειές τους, όταν προσπαθούν να διέλθουν τα σύνορα,
-να τραγουδά ναζιστικά συνθήματα στις εκδηλώσεις του,
-να εκφράζει επανειλημμένως ρατσιστικές απόψεις για τους εβραίους, τους ομοφυλόφιλους, τους μετανάστες και άλλες κοινωνικές ομάδες,
-να πιστεύει στη φυλετική καθαρότητα,
-να εξυμνεί τη δικτατορία,
-να προκαλεί και να επενδύει στην ξενοφοβία.

Πρόκειται άραγε για συνειδητή επιλογή της ηγεσίας της ΝΔ σε ακροδεξιά πολιτική κατεύθυνση ή είναι απλώς χάϊδεμα των αυτιών των ακροδεξιών ψηφοφόρων προς άγραν των ψήφων της χρυσής αυγής. Πιθανώς αυτά να σημαίνουν και το ίδιο πράγμα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως ο αρχηγός της ΝΔ οφείλει να ξεκαθαρίσει δημόσια αν πράγματι οι παραπάνω θέσεις είναι πλέον και θέσεις της ΝΔ.

Αν δεν το κάνει η συμπόρευση του με τον Α. Γεωργιάδη, τον Μ. Βορίδη και άλλους και η κάλυψη που τους παρέχει στις ακροδεξιές απόψεις τους βάζουν τη ΝΔ σε επικίνδυνη ακροδεξιά ρότα με καταστροφικές επιπτώσεις δυστυχώς για τη κοινωνία.

*Καθηγητής Μαθηματικών [M.Sc]

Θέματα που ενδιαφέρουν

4 Σχόλια

 1. Γιώργος Καραμητσόπουλος

  Δύο απαραίτητες διευκρινήσεις για όποιον ενδιαφέρεται.
  Ούτε συνταξιούχος είμαι αλλά αντίθετα εργάζομαι κανονικά και αυτό θα κάνω μέχρι τα 67.
  Ούτε μέλος κάποιου κόμματος έγινα μετά την παραίτηση μου από τον ΣΥΡΙΖΑ το Καλοκαίρι του 2015.
  Κατά τα άλλα μπορεί ο καθένας να ρίχνει όση λάσπη θέλει, στο τέλος κάτι θα μείνει.
  Επί της ουσίας όμως όσων γράφω ούτε κουβέντα.

 2. frank

  Μην ανησυχείς, κύριε Καραμητσόπουλε.
  Ο λαός θα ψηφίσει τον καλύτερο! Όπως κάνει πάντοτε.

 3. ΓΟΧ

  Δηλαδή, αν έλειπε ο Άδωνις, θα ήταν δημοκρατικό το κόμμα της Ν.Δ.; Δηλαδή τα άλλα κόμματα (π.χ. ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗ.ΣΥ., ΑΝΕΛ……) που δεν έχουν τέτοιον βουλευτή, είναι δημοκρατικά; Τί εννοείτε;

 4. Άκης Ροδίτης

  Σαν λέμε δηλαδή κύριε Καραμητσοπουλε, απογοητευτηκατε από τον ΣΥΡΙΖΑ και θα ψηφίσετε ΝΔ. Αυτό είναι πολύ ευχάριστο γιατί και οι υπόλοιποι «απογοητευμένοι» ΑΝΤΑΡΣΥΕΣ, ΛΑΕδες, μουρλοΖΩΗδες κλπ, ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσουν πάλι…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.