Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Νέα κρίση στην «Αυγή», παραιτήθηκε το Δ.Σ.

Νέα κρίση στην «Αυγή», παραιτήθηκε το Δ.Σ.

efimerida avgi
Σε βαθιά διοικητική κρίση έχει μπει η ιστορική εφημερίδα “Αυγή” και οι εξελίξεις είναι ραγδαίες μετά την παραίτηση του Νίκου Τσαγκρή από το Δ.Σ. Η παραδοσιακή εφημερίδα της Αριστεράς υπέστη πλέον και διοικητικό πλήγμα μετά τα προβλήματα της οικονομικής ανέχειας.

Κατόπιν σύσσωμο το Δ.Σ. της εφημερίδας παραιτήθηκε, μετά από μία, σύμφωνα με πληροφορίες, επεισοδιακή συνεδρίαση στην οποία παρών ήταν και ο γραμματέας του κόμματος, Πάνος Ρήγας.

Ο κ. Ρήγας δέχτηκε τις έντονες παρατηρήσεις των μελών του ΔΣ για την κατάσταση, σημείωσε ότι το κόμμα δεν θέλει να κλείσει την εφημερίδα, αλλά συγχρόνως δεν προχώρησε σε αντιπροτάσεις για τη σωτηρία της εφημερίδας.

Υπενθυμίζεται ότι από τον περασμένο Ιούνιο έχει υποβάλει την παραίτηση του ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΥΓΗΣ, Δημήτρης Στούμπος, ο οποίος δεν έχει ακόμα αντικατασταθεί. Την παραίτησή του υπέβαλε και ο διευθυντής Νικολακάκος.

Πάντως, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε να ακυρώσει τελικά την απεργία που είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη, υπό το βάρος των εξελίξεων που ανέτρεψαν τα δεδομένα. Μέχρι στιγμής οι εργαζόμενοι έλαβαν την διαβεβαίωση οτι μέσα στην επόμενη εβδομάδα το αργότερο, θα τους καταβληθεί ένας μισθός απο τους περίπου τέσσερις που τους οφείλονται, ενώ δεν υπολογίζονται τα οφειλόμενα απο το 2011.

Η επιστολή του Νίκου Τσαγκρή

Η επιστολή παραίτησης του Ν. Τσαγκρή έχει ως εξής:

“ΑΘΗΝΑ, 26/9/2017
Αγαπητοί σύντροφοι – ες,
Για συναισθηματικούς, κυρίως, λόγους, που συνδέονται με την πολιτική και δημοσιογραφική μου καταγωγή, τον περασμένο Απρίλιο, ανταποκρίθηκα στην έκκληση της εκδοτικής αρχής (μέσω του σ. Νίκου Φίλη) να «βάλω πλάτη» για την «σωτηρία της ΑΥΓΗΣ» και, εν τέλει, βρέθηκα στη θέση του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. της εφημερίδας, με αρμοδιότητα τον ριζικό ανασχεδιασμό της.
Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο της θητείας μου στο Δ.Σ., υπέβαλα ένα ρεαλιστικό σχέδιο ανασχεδιασμού της ΑΥΓΗΣ, με στόχο την υπέρβαση του σημερινού (συρρικνωμένου στον στενό κομματικό πυρήνα) target group αναγνωστών της εφημερίδας και τη διείσδυσή της στο πλατύ κοινό των προοδευτικών αναγνωστών του καθημερινού και κυριακάτικου Τύπου: τον ανταγωνιστικό εμβολισμό του target group που μονοπωλεί ο λεγόμενος… «αστικός Τύπος». Το σχέδιό μου έγινε δεκτό με… συγκρατημένο ενθουσιασμό από τους εκπροσώπους της εκδοτικής αρχής, τα μέλη του Δ.Σ και τη διεύθυνση της εφημερίδας και, ευθύς αμέσως, παραπέμφθηκε στις «καλένδες» μιας πρωτόγνωρης γραφειοκρατικής και ευθυνοφοβικής αναβλητικότητας σε βαθμό ματαίωσης.
Αγαπητοί σύντροφοι – ες, Κατά τη διάρκεια της πεντάμηνης επαφής μου με την ΑΥΓΗ, αποκόμισα τη βεβαιότητα ότι, προκειμένου να προχωρήσει οποιοδήποτε σχέδιο ριζικού δημοσιογραφικού και αισθητικού ανασχεδιασμού, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η άμεση επίλυση εξαιρετικά σημαντικών δομικών, διοικητικών και λειτουργικών προβλημάτων που την ταλανίζουν και την καθηλώνουν στη σημερινή της προβληματική κατάσταση. Μα, δυστυχώς, στην περιοχή της ιστορικής εφημερίδας της Αριστεράς δεν διακρίνεται ούτε ίχνος πολιτικής ή δημοσιογραφικής βούλησης, ούτε καν για τη συζήτηση – πόσο μάλλον για την επίλυση των συγκεκριμένων δομικών, διοικητικών και λειτουργικών προβλημάτων.
Υπ’ αυτές τις απογοητευτικές συνθήκες, αισθάνομαι ότι η περαιτέρω παραμονή μου στο Δ.Σ. της ΑΥΓΗΣ δεν έχει καμιά απολύτως χρησιμότητα και είμαι υποχρεωμένος να υποβάλλω την παραίτησή μου.
Συντροφικά,
Νίκος Τσαγκρής

ΥΓ: Είναι αυτονόητο ότι η πολιτική και δημοσιογραφική μου εμπειρία και γνώση, καθώς και τα άρθρα μου παραμένουν στη διάθεση της ΑΥΓΗΣ και των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ εν γένει.”

Φωτό: Ευρωκίνηση

Πηγή: thetoc.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.