Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Πλαγιά: Ψυχραιμία και τήρηση των μέτρων συνιστά ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας

Νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Πλαγιά: Ψυχραιμία και τήρηση των μέτρων συνιστά ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας

«Αν η μεταδοτικότητα δεν προσεχθεί και σταματήσει τώρα, μπορεί να φέρει την κοινότητα Πλαγιάς ένα βήμα πριν από αυστηρά μέτρα αποκλεισμού».

Σε «κλοιό κορωνοϊού» βρίσκεται η Πλαγιά του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος, μετά και τον εντοπισμό νέων κρουσμάτων στους τελευταίους δειγματοληπτικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν στην περιοχή.

Συνιστά παράλληλα ψυχραιμία και τήρηση των μέτρων ώστε να μην κινδυνέψουν ηλικιωμένοι και ευπαθείς πολίτες, ενώ προχώρησαν οι διαδικασίες απολύμανσης του χώρου όπου και πραγματοποιήθηκαν οι έλεγχοι.

Αναλυτικά:

Χθες 24-3-21 στην κοινότητα Πλαγιάς διενεργήθηκαν για δεύτερη φορά δωρεάν προληπτικά τεστ για την νόσο COVID-19, σε συνεργασία με το ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ Αγρινίου.

Ο εντοπισμός νέων κρουσμάτων καθιστά ξεκάθαρο ότι η περιοχή της κοινότητας Πλαγιάς βρίσκεται στο κλοιό του κορωνοϊού. Η κατάσταση μπορεί να χαρακτηριστεί δύσκολη, αφού τα κρούσματα είναι αρκετά και το ιικό φορτίο πολύ υψηλό. Αν η μεταδοτικότητα δεν προσεχθεί και σταματήσει τώρα, μπορεί να φέρει την κοινότητα Πλαγιάς ένα βήμα πριν από αυστηρά μέτρα αποκλεισμού. Χρειάζεται ψυχραιμία και μια κοινή προσπάθεια.

Η ατομική ευθύνη έχει πλέον τον πρώτο λόγο, είναι πλέον υποχρέωση όλων να τηρήσουμε τα μέτρα των ειδικών, προκειμένου να μην κινδυνέψουν ηλικιωμένοι και ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας. Κατά την έξοδο από το σπίτι πάντα να χρησιμοποιούμε μάσκα και να τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας και αποστάσεων. Επίσης θα πρέπει να γίνεται σε κάθε επαφή, απολύμανση χεριών και κατά την επιστροφή στο σπίτι σχολαστικό πλύσιμο χεριών πριν από κάθε δραστηριότητα.

Ο περιορισμός της νόσου COVID-19 είναι ευθύνη όλων μας. Επίσης να σας γνωστοποίουμε ότι πήραμε μέτρα καθαρισμού και απολύμανσης του χώρου που διενεργήθηκαν τα τεστ, λόγο της πιθανής επιβίωσης του ιού στο περιβάλλοντα χώρο από εξειδικευμένο προσωπικό, που ανέλαβε υπεύθυνα την απολύμανση ενάντια του ιού».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.