Σάββατο, Ιανουάριος 19, 2019

Νέα προκήρυξη για τη στελέχωση των ΤΟΜΥ

Πρόκειται για 953 θέσεις με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

iatreio Νέα προκήρυξη εξέδωσε το υπουργείο Υγείας για τη στελέχωση των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ).

Πρόκειται για 953 θέσεις γιατρών με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου διετούς διάρκειας πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Ωστόσο προβλέπεται δυνατότητα ανανέωσης της θητείας μέχρι τη λήξη του προγράμματος.

Οι ειδικότητες που ζητούνται είναι: Κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Π.Ε.), Κλάδου Ιατρικής Ειδικότητας Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας οκτακόσιες εννέα (809) θέσεις και Ειδικότητας Παιδιατρικής εκατόν σαράντα τέσσερις (144) θέσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι για την κάλυψη των θέσεων καλούνται, εφόσον κατέχουν τα γενικά και
υποχρεωτικά προσόντα, να υποβάλουν μία και μόνο «ΑΙΤΗΣΗ – ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ» καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης.

Να σημειωθεί ότι προς το παρόν στις ΤΟΜΥ έχουν διοριστεί περίπου 250 γιατροί ενώ το προσεχές διάστημα αναμένεται να προστεθούν στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και 600 συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ οικογενειακοί γιατροί.

Αριθμός των ΤΟΜΥ που είναι έως τώρα σε λειτουργία ανέρχεται στις 89, ενώ έως το τέλος του έτους το υπουργείο Υγείας επιδιώκει τη λειτουργία συνολικά 120, από τις 240 που είναι ο τελικός στόχος.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για την ενίσχυση των δομών της ΠΦΥ (ΤΟΜΥ, Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία) απαιτούνται επιπλέον 1.000 γιατροί πέραν των 3.000 που ήδη υπηρετούν.

in.gr 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.