Σάββατο, 6 Μαρτίου, 2021

Κορωνοϊός: 446 έλεγχοι χθες στην Αιτωλοακαρνανία- 34 πρόστιμα

Κορωνοϊός: 446 έλεγχοι χθες στην Αιτωλοακαρνανία- 34 πρόστιμα

Μπαράζ ελέγχων και προστίμων συνέχεια από τις αστυνομικές αρχές  στην Αιτωλοακαρνανία και χθες, Σάββατο, στο πλαίσιο των ελέγχων για τη διαπίστωση παραβάσεων των μέτρων προστασίας και περιορισμού της κυκλοφορίας που αφορούν την πανδημία του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο έγιναν 329 έλεγχοι από αστυνομικούς υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ακαρνανίας και 117 από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αιτωλίας.  26 και οκτώ τα πρόστιμα που βεβαιώθηκαν αντίστοιχα.

Στην περιοχή του Αγρινίου, συγκεκριμένα, τρία πρόστιμα επιβλήθηκαν σε πεζούς για μη χρήση μάσκας, δύο σε υπεράριθμους επιβάτες ΙΧ και 21 ακόμη σε πολίτες που δεν έφεραν τα απαραίτητα ψηφιακά ή έγγραφα δικαιολογητικά για τις μετακινήσεις τους.

Από τη Διεύθυνση Αιτωλίας τα επτά πρόστιμα αφορούσαν άσκοπες μετακινήσεις και το ένα την περίπτωση γυναίκας που δεν έφερε μαζί της ταυτότητα.

Απαγόρευση συναθροίσεων μέχρι τις 18 Νοεμβρίου

Σημειωτέον ότι αποφασίστηκε η απαγόρευση όλων των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων, στις οποίες συμμετέχουν τέσσερα ή περισσότερα άτομα, από την Ελληνική Αστυνομία με φόντο την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., το μέτρο τίθεται σε ισχύ από τις 06:00 της 15ης Νοεμβρίου έως και 21:00 της 18ης Νοεμβρίου 2020.

Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

Διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις
Διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    Αμα περιμενεις στην ουρα για το atm θα φας προστιμο?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.