Κυριακή, Φεβρουάριος 17, 2019

Νέες κινητοποιήσεις απο την ΟΑΣ- την Παρασκευή στα γραφεία του ΕΛΓΑ στο Αγρίνιο

1α ΒΟΝΙΤΣΑ ΤΡΑΚΤΕΡ (4)

Χθες, Δευτέρα 6/11/2017 συνεδρίασε στην Αμφιλοχία το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του Νομού. Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν τα εξής θέματα , σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση:
– για τις εξελίξεις στην αγροτική οικονομία σε σχέση με τις περικοπές στη Βασική Ενίσχυση, που φέτος είναι, αυξημένες από τις προηγούμενες χρονιές (ανέρχονται, συνολικά, στο 8,5% περίπου).Την άσχημη κατάσταση στην κτηνοτροφία (χαμηλές τιμές στο γάλα – κρέας), τις επιπτώσεις από την ανομβρία στους κτηνοτρόφους αλλά και στα ελαιόδεντρα. Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε την Παρασκευή 10 του Νοεμβρίου στις 10.30 παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΛΓΑ στο Αγρίνιο.
– στα πλαίσια των αποφάσεων της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων αποφασίστηκε Παναιτωλοακαρνάνικη Σύσκεψη στο Νομό στα τέλη του μήνα.
– επίσης αποφασίστηκε η συμμετοχή της ΟΑΣ στην Πικετοφορία που καλεί το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου στις 9/11/2017 και ώρα 18.30 στην Κεντρική Πλατεία Αγρινίου και στo συμβολικό άνοιγμα των διοδίων την Κυριακή 12 Νοεμβρίου καλώντας τους αγρότες στα διόδια Αγγελοκάστρου στις 10.30 το πρωί.
Τέλος τονίστηκε η «ανάγκη οργάνωσης και προετοιμασίας του Αγροτικού Κινήματος του Νομού ώστε να δοθεί απάντηση στην φιέστα που προετοιμάζει η κυβέρνηση με το Περιφερειακό Συνέδριο Ανάπτυξης όποτε αυτό και να πραγματοποιηθεί».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.