Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Νέες περιπτώσεις με απάτες μέσω ηλεκτρονικής συναλλαγής στο Αγρίνιο

Νέες περιπτώσεις με απάτες μέσω ηλεκτρονικής συναλλαγής στο Αγρίνιο

Πληθαίνουν από χθες οι καταγγελίες στο Αγρίνιο για απάτη με θύματα ανυποψίαστους επαγγελματίες μέσω της εφαρμογής “λεφτά στο λεπτό” που παρέχει γνωστή τράπεζα.

Μέχρι στιγμής έχει καταγραφεί επισήμως μια υπόθεση του είδους στην Ασφάλεια Αγρινίου με επίσημη κατάθεση από τον παραλίγο παθόντα, ο οποίος ευτυχώς κατάλαβε την απάτη και δεν προχώρησε την διαδικασία. Είναι  γνωστή από χθες όμως και δεύτερη περίπτωση καταστήματος με φαγητό. Η Ασφάλεια αναθέτει σε ειδικό τμήμα τέτοιες υποθέσεις, εξηγεί όμως ότι είναι  δύσκολη η εξιχνίασή τους.

Η απάτη με την συγκεκριμένη ηλεκτρονική συναλλαγή έγινε στην μία περίπτωση με δήθεν επείγουσα παραγγελία που έπρεπε να τρέξει άμεσα και ο παθών θα έπαιρνε τα λεφτά του από το ΑΤΜ, ενώ στην άλλη περίπτωση ήταν για μια επείγουσα κράτηση για εκδήλωση! Και στις δύο περιπτώσεις, λόγω της διαδικασίας, τα θύματα θα κατέληγαν αντί να πάρουν χρήματα τελικά να καταβάλλουν εκείνα από τον λογαριασμό τους!

Οι πολίτες πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί καθώς το φαινόμενο παρατηρείται και αλλού στην Ελλάδα και οι απατεώνες εμφανίζονται ιδιαίτερα πειστικοί.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.