Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου, 2020

Νεκτάριος Φαρμάκης: «Η δική μας Περιφερειακή Αρχή θα είναι όλων των πολιτών» (ηχητικό)

«Δε θα κινηθώ με γνώμονα την όποια πολιτική μου προέλευση, αλλά με γνώμονα την αγάπη για τον τόπο μου». Αυτό το μήνυμα θέλησε να περάσει ο Νεκτάριος Φαρμάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το πρωί στο agriniowebradio.gr και τον Παναγιώτη Τσακανίκα.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, λίγες ώρες μετά την κεντρική προεκλογική του ομιλία στο Παπαστράτειο Μέγαρο και μόλις τρεις ημέρες πριν από την κάλπη, μίλησε για το μείζον πρόβλημα της ανεργίας που μαστίζει τη Δυτική Ελλάδα, για τις πολιτικές που ο ίδιος θέλει να ακολουθήσει αν είναι ο επόμενος Περιφερειάρχης, για του πόρους «που δεν αξιοποιήθηκαν σωστά», αλλά και για την ανάγκη μιας ισχυρής τοπικής διακυβέρνησης.

Η Δυτική Ελλάδα είναι η φτωχότερη Περιφέρεια της Ελλάδας και μία από τις φτωχότερες της Ευρώπης. Δε μπορεί σε αυτό να μη φέρει ευθύνη μια Περιφερειακή Αρχή που διοίκησε εννέα σχεδόν χρόνια», ανέφερε, ενώ σε άλλο σημείο σχολίασε πως η βασική διαφορά σε σχέση με τους συνυποψηφίους του, προκύπτει από τη σύγκριση των πολιτικών που θέλει ο κάθε ένας να ασκήσει: «Αυτή η σύγκριση αποτελεί μονόδρομο στην όποια αντιπαράθεση μεταξύ των υποψηφίων. Κάποιοι ζητούν μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση ενώ εμείς θα ασκήσουμε πολιτική με καθαρά αναπτυξιακή στόχευση», δήλωσε, ενώ σχολίασε πως «δε μπορεί να υπάρξει πλούσιος τόπος χωρίς πλούσιους πολίτες».

Το ερώτημα «γιατί φτάσαμε ως εδώ;» είναι αυτό που, σύμφωνα με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη θα δώσει τις λύσεις στα προβλήματα: «Πρέπει να πάμε στις αιτίες ώστε να λύσουμε το πρόβλημα , πρέπει να δούμε τι εργαλεία έχουμε στη διάθεσή μας και πως θα τα αξιοποιήσουμε καλύτερα. Το ΕΣΠΑ είναι ένα από αυτά. Όμως αν δει κανείς το ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας, που συντάσσει η Περιφέρεια με βάση το ΕΣΠΑ, είχαν προβλεφθεί συγκεκριμένα ποσά για την υγεία, την εκπαίδευση… Η ανταποδοτικότητα όμως στους πολίτες ήταν τελικά ελάχιστη. Η Περιφερειακή Αρχή δηλαδή, απέτυχε ως προς την υλοποίηση του ίδιου της του προγράμματος. Μιλάμε για αποτυχία εκτέλεσης του ίδιου της του σχεδιασμού»

Ο ίδιος αναφέρθηκε εκτενώς και στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, όπως άλλωστε έπραξε και κατά τη χθεσινή του ομιλία στο Αγρίνιο. Μεταξύ άλλων είπε: «Οι Αιτωλοακαρνάνες γνωρίζουν πως έχουμε από τα μεγαλύτερα αλλά παράλληλα από τα χειρότερα επαρχιακά δίκτυα στη χώρα. Γνωρίζουν πως υπάρχουν ευθύνες, από μια Περιφερειακή Αρχή που βρίσκεται στο τιμόνι εννιά χρόνια. Επίσης, σε ότι αφορά τον Νομό, δε μπορεί να συζητάμε κάθε χρόνο για προβλήματα μεταφοράς μαθητών, για σοδειές αγροτών να χάνονται επειδή δεν έγινε έγκαιρα δακοκτονία και γενικά για ζητήματα που θα έπρεπε να λύνονται γρήγορα και που όμως παραμελούνται επιδεικτικά με αποτέλεσμα τελικά να δυσχεραίνουν την καθημερινότητά μας».

Στο ερώτημα αν συμφωνεί με αυτό που πολλάκις έχει ειπωθεί, πως δεν μπορεί η Περιφέρειες να επιφορτίζονται με όλο και περισσότερες αρμοδιότητες, χωρίς ωστόσο να τους παρέχονται οι απαραίτητοι οικονομικοί πόροι, ο Νεκτάριος Φαρμάκης ανέφερε: «Η Περιφερειακή διακυβέρνηση είναι αυτό που διεκδικούμε. Μια ουσιαστική τοπική διακυβέρνηση, που συνεπάγεται περισσότερων αρμοδιοτήτων. Όμως …μεταφορά αρμοδιοτήτων χωρίς πόρους δεν μπορεί να γίνει. Σκοπός μας είναι να μείνουμε όσο γίνεται πιο μακριά από αυτές τις παλιές νοοτροπίες των εξαρτήσεων από την κεντρική εξουσία. Αυτές είναι η αιτία για πολλές παθογένειες σήμερα στην Περιφέρεια»

Κλείνοντας, επεσήμανε έδωσε το μήνυμα : «η Αιτωλοακαρνανία είναι οι άνθρωποί της. Για αυτούς θα αγωνιστούμε, αυτούς θα υπηρετήσουμε. Και η δική μας Περιφερειακή Αρχή θα είναι όλων των πολιτών πέρα και πάνω από διαχωριστικές γραμμές. Μιλώ με θάρρος στους Αιτωλοακαρνάνες, γιατί γνωρίζουν ποιος τους μιλάει, θα κινηθώ όχι με γνώμονα την όποια πολιτική μου προέλευση αλλά με μόνο γνώμονα την αγάπη για τον τόπο μου».

Πηγή: agriniowebradio.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ !! ΑΦΟΥ ΕΧΕΙΣ ΜΕΝΤΟΡΕΣ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ -ΤΟΝ ΒΟΡΙΔΗ-ΤΟΝ ΠΛΕΥΡΗ-ΤΟΝ ΑΥΓΕΝΑΚΗ-ΤΟΝ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΕΥΓΕΝΕΣΤΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΑΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΟΝΟΜΑΣΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΤΥΠΟ ΑΡΧΗΓΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ !!!!!! CHRISTOS

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.