Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ν. Φαρμάκης: “Κανονικά στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2020 το παλαιό νοσοκομείο Αγρινίου”

Ν. Φαρμάκης: “Κανονικά στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2020 το παλαιό νοσοκομείο Αγρινίου”

“Αυτό που πρέπει να καταλάβει ο κόσμος είναι πως το έργο θα γίνει, εφόσον κάνει αυτά που πρέπει η διοίκηση του Νοσοκομείου στο μελετητικό σκέλος φυσικά”, λέει ο περιφερειάρχης. 

Το υπουργείο Υγείας πήρε θέση αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει για το παλαιό νοσοκομείο Αγρινίου και σε ανακοίνωση του ανέφερε ότι ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός του έργου για την αναδιαμόρφωση του κτιρίου παραμένει ακριβώς ο ίδιος.

Υποστήριξε επίσης ότι  «όσοι φέρουν την ευθύνη για την καθυστέρηση υλοποίησης του έργου επί δύο χρόνια και σήμερα ασκούν όψιμα κριτική στην Κυβέρνηση και στο Υπουργείο Υγείας, το κάνουν είτε από πολιτικό θράσος, είτε από άγνοια».

Για το ζήτημα για το οποίο τη Νομαρχιακή του  ΣΥΡΙΖΑ, τους βουλευτές του και δημοτικές παρατάξεις εκφράστηκε έντονη κριτική, το agrinionews.gr ζήτησε τη θέση του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη.

Με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας σχετικά με τα όσα προβλέπονται για τις εγκαταστάσεις του παλαιού νοσοκομείου Αγρινίου ο Νεκτάριος Φαρμάκης δήλωσε στο agrinionews.gr:

«Το καινούριο σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ που έχει σχηματιστεί στην περιοχή συνεχίζει την προηγούμενη τακτική με την απροκάλυπτη κοροϊδία προς τους πολίτες. Όταν είδα κι εγώ τον ορυμαγδό των ανακοινώσεων επικοινώνησα με το Υπουργείο Υγείας όπως έπρεπε να κάνω, αφού η Περιφέρεια είναι φορέας υλοποίησης αλλά πρόκειται για κρατικά λεφτά. Το έργο, πολύ απλά, κράτησε το ποσό των 50 χιλιάδων για να έχει τον ίδιο προσδιορισμό και την ονομασία που είχε, ούτως ή άλλως θα ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2020 γιατί εκεί το έστειλαν οι χειρισμοί που έγιναν μέχρι σήμερα. Και δεν έχει κανέναν κίνδυνο, θα γίνει  ό,τι προβλέπεται. Το υπόλοιπο ποσό, των 950 χιλιάδων ευρώ ήταν χρήσιμο σε κάποιον άλλο τομέα που προηγείτο και μεταφέρθηκε γιατί το συγκεκριμένο έργο δεν έχει συμβασιοποιηθεί ακόμη.

Γιατί δεν έχει συμβασιοποιηθεί ακόμη; Διότι την τελευταία φορά που η Περιφέρεια, ένα από τα τρία μέρη της προγραμματικής σύμβασης-μάλιστα υπό την προηγούμενη διοίκηση-, ρώτησε για το θέμα το δεύτερο μέρος, το Νοσοκομείο Αγρινίου- επίσης υπό την προηγούμενη διοίκηση ακόμη- για την εξέλιξη των ενεργειών που θα έπρεπε να έχει κάνει, ήταν η 29/8. Η απάντηση από το Νοσοκομείο ήρθε μόλις στις 20/9, με μεγάλη καθυστέρηση δηλαδή. Και εξηγούσε ότι τα αποτελέσματα των ενεργειών της πρέπει να αναμένονται μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαρτίου του 2020! Ότι δηλαδή εντός του 2019 δεν είναι να γίνει κάτι και άρα δεν χρειάζεται να είναι δεσμευμένα τα κρατικά χρήματα για την συγκεκριμένη προγραμματική αφού αυτά που πρέπει να γίνουν θα εγγραφούν στον προϋπολογισμό του νέου έτους. Επί της ουσίας, λόγω αργών διαδικασιών από εκείνους που φωνάζουν από χθες, έγινε μια λογιστική μεταφορά για το 2020.

Αυτό που πρέπει να καταλάβει ο κόσμος είναι πως το έργο θα γίνει, εφόσον κάνει αυτά που πρέπει η διοίκηση του Νοσοκομείου στο μελετητικό σκέλος φυσικά. Όπως επίσης πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι δεν πρέπει να πέφτει θύμα των συστηματικών fake news με τα οποία πορεύτηκαν οι προηγούμενοι και για τα οποία τιμωρήθηκαν πολύ πρόσφατα».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.